WTA NANČANG: Nina Stojanović na zadatku

Vreme čitanja: 1min | sre. 11.09.19. | 14:39

Sve uspešnija srpska teniserka bori se večeras u Kini za četvrtfinale protiv Samante Stosur

Jesen samo što nije, završen je US open, te u tenisu kreće završni period sezone koji se igra u halama na tvrdim terenima, uglavnom u Evropi i Aziji. Trenutno, teniserke se takmiče u tri grada sa najvećeg kontineta, jednom u Japanu, Hirošimi, i dva u Kini, Džengdžou i Nančangu.

RASPORED MEČEVA (-6 Č)

Izabrane vesti

I upravo u ovom poslednjem u noći između srede i četvrtka, bori se i jedna srpska teniserka. U pitanju je sve opasnija Nina Stojanović koja u drugom kolu staje naspram Samante Stosur. (Pre)iskusna Australijanka Samanta Stosur, koja je čak 12 godina starija od 23-godišnje Beograđanke, nije više ono što je nekad bila, te je sada ipak Srpkinja favoritkinja, naročito nakon odlične role u prvom kolu ovog turnira kada je u dva seta ispratila sa takmičenja domaćeg favorita i drugu nositeljku, Jafan Vang.

Ali, ne treba očekivati lak prolaz, nikako, već veliku borbu i eventualan preokret. Pobednicu svakako čeka u četvrtfinalu malo poznata Ukrajinka Katerina Kozlova. Inače, ovaj turnir je 2015. osvojila Jelena Janković.

Od ostalih današnjih parova izdvajamo još susret Elene Ribakine i Džinju Vang. Kazahstanka je kao četvrta nositeljka favorit, ali bi domaća igračica, uz očekivanu pomoć publike mogla da napravi iznenađenje za prolaz kvote 2,41.

***kvote su podložne pormenama

(Foto: MNpress)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara