Miša Vacić: "Junak" sa 14 džipova 1Miša Vacić Foto: Medija centar

Ne, nije smešno. Miša Vacić je strašan i opasan. Da se smrzneš pred onim što radi i činjenicom – za koga radi. Jer, jasno je da radi direktno za vlast.

Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku (ne zahtevajte dokaze, banalno je previše ispostavljati ih), onu koja ima apsolutnu moć i pokvarenost, manipulativne, autoritarne i diktatorske odlike. Nakaradnost izražava, recimo, baš kroz primer Miše Vacića, angažujući ga na poslovima širenja mržnje, netrpeljivosti, gluposti, lopovluka i ostalih loših namera sa užasnim posledicama po javni interes.

Miša Vacić, kako je sam ispričao autorki ovih redova, bez imalo blama i svesti o tome da opisuje zapravo najeklatantniji primer pritiska i manipulacije biračima na izborima u Medveđi, hvalio se kako su i „Šiptari glasali za njega“. A reč je o najvećoj kukavici i plaćeniku, koji se kreće u ovdašnjem javnom prostoru, o ratnom huškaču koji je nedavno, pozivajući na rat na Kosovu, rekao doslovce: „Tvoja deca će da idu u rat na Kosovu. Ja ću ih lično mobilisati.“

Jedna takva, kako bi se mogao opisati, bez upotrebe pogrdnih izraza… osvojio je u nedelju 6,5 odsto glasova u Medveđi, Preševskoj dolini, naseljenoj pretežno albanskim stanovništvom. Sva bizarnost jednog takvog slučaja ogleda se u izjavi koju je dao Danasu: „Svakog od glasača Srpske desnice u Medveđi sam upoznao lično. Otišao mu u kuću, bio po četiri sata tamo, mazio mu krave i koze, i na dan izbora došao po njega lično da ga odvezem na glasačko mesto. Naših 14 džipova i deset automobila, kojima smo razvozili glasačko telo, svi su redom glasali za Srpsku desnicu“, rekao je Vacić za naš list.

Onemoćalost pred bilo kakvim smislom, koja se može osetiti prilikom razgovora sa jednim ovakvim likom, nije važna ali, čini se da, ipak, doprinosi informativnosti. Vacić je o ovome pričao ponosan, srećan i zadovoljan. Ne uočavajući priznanje zloupotreba koje je kao lider SD počinio.

Njegov nekadašnji blam na televiziji N1, nakon kojeg je izgubio radno mesto kod Marka Đurića u Ministarstvu za KiM, zapravo nije ništa naspram ovoga. A bio je strašan.

Naš „junak“ je 2015. godine osuđen zbog govora mržnje i posedovanja oružja dok je bio na čelu organizacije 1389.

Rođen je 5. juna 1985. u Beogradu. Osim što je ekstremista i štetočina za javni interes, tvrdi i da je po obrazovanju pravnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari