NADUVAO SE, PA OCU ZAPALIO KUĆU: Sud ga žestoko udario po džepu, a evo koju sumu mora da plati da bi nadoknadio štetu!
Foto: Profimedia

stigla ga kazna

NADUVAO SE, PA OCU ZAPALIO KUĆU: Sud ga žestoko udario po džepu, a evo koju sumu mora da plati da bi nadoknadio štetu!

Hrvatska -

D.Č. (30) iz Požege koji je krajem februara zapalio porodičnu kuću, osuđen je na osam meseci zatvora sa dvogodišnjom uslovnom kaznom i obeštećenje od 400.000 kuna (54.100 evra), koje u roku od 10 meseci tokom roka proveravanja mora da isplati ocu.

Utvrđeno je kako je kuću zapalio dok je bio pod uticajem marihuane.

Prema optužnici, D.Č. je 26. februara ove godine oko 2.30 sati zapalio dvosed u dnevnom boravku, nakon čega se požar proširio na celu unutrašnjost kuće sve do krovne instrukcije. Od kuće nije ostalo ništa.

"Mislim da sam zapalio samo dvosed, ali ne i zavese. Potpalio sam ga upaljačem i otišao kod bake. Ostalog se ne sećam. Nisam bio pri sebi, no nemam zdravstvenih problema, nego je u pitanju bila marihuana. Konzumirao sam je neposredno pre toga. Dvosed je bio na sredini dnevnog boravka. I ne znam tačan razlog, nisam imao motiv da zapalim kuću. Inače, marihuanu koristim nekad više nekad manje, zavisno ako ne deluju lekovi koji su mi propisani nakon saobraćajne nesreće 2015. godine. U kući sam bio sam, a inače sa mnom živi jedna od dve sestre, dok je otac u Nemačkoj", pravdao se u tužilaštvu D.Č., piše Jutarnji list.

Veštak psihijatar je zaključio da 30-godišnjak ima poremećaj ličnosti i da je u vreme požara bio je uračunljiv, ali s delimičnim gubitkom sposobnosti testiranja realnosti zbog zloupotrebe marihuane.

Od ranije je poznat policiji. Pre požara je sa kuće svog dede, koji stanuje na području opštine Kaptol, bacao crepove na policiju. Sve što je mogla, policija je do sada preduzela. Na kraju je sve na lekarima i drugim službama koje su trebale da preznaju problematiku koja se događa sa mladićem.

"Majka mu je umrla pre osam godina. Za nju je jako bio vezan. Otac mu je u Nemačkoj i jedna sestra. Ima on još dve sestre, jedna koja studira u Osijeku i jedna što je živela tu u kući sa njim. Zbog straha mu je ta jedna sestra neki dan otišla u Osijek kod druge sestre. Jako se njega bojala jer se čudno ponašao i eto vidite kao da je bila u pravu. Vidite šta je uradio", rekla je komšinica.

Kada je već zapalio kuću stric je vodio pravu borbu sa njim jer je on hteo da ode negde, da pobegne. Uspeo je da ga zadržati do dolaska policije.

Kurir.rs/pozega.eu/24sata.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track