Traže pet godina robije za Babićevog vozača

J. Ć.

11. 09. 2019. u 10:55

Posle nesreće na naplatnoj rampi Doljevac, podnet optužni predlog protiv vozača Zorana Babića, direktora „Koridora“. Za izazivanje udesa u kojem je stradala Stanika Gligorijević tižilaštvo traži minimum pet godina zatvora

Траже пет година робије за Бабићевог возача

Mesto nesreće Foto J. Ćosin

OSNOVNO javno tužilaštvo podnelo je Osnovnom sudu u Nišu optužni predlog protiv vozača "škode" u kojoj se nalazio Zoran Babić, direktor "Koridora", više od sedam meseci nakon nesreće na naplatnoj rampi Doljevac. U ovom udesu je život izgubila Stanika Gligorijević (52) iz Debelice, dok je nekoliko osoba povređeno.

Vozač "škode superb" D. S. tereti se za teško delo protiv bezbednosti u saobraćaju, a kako se navodi u predlogu, on je 31. januara u 8 i 20 ujutru na Doljevcu na trećem kanalu za naplatu putarine, ne pridržavajući se ograničenja brzine, ugrozio život stradale, kao i još petoro ljudi.

Tužilaštvo traži minimum pet godina zatvora za vozača i isto toliko godina zabrane vožnje, kao i da se pred Sudom ispitaju svi svedoci i akteri. Međutim, imena i podaci optuženog i povređenih nisu obelodanjena u dokumentu tužilaštva. Takođe se traži uvid u snimke bezbednosnih kamera sa naplatne rampe koji medijima i javnosti nikada nisu dostavljeni.

- Predlažem da se izvrši uvid u snimke kamera sa naplatne stanice Doljevac za dan 31. 1. 2019. godine, koji se nalaze na CD - piše u optužnom predlogu.

U optužnici se navodi i da se automobil u trenutku udesa kretao brzinom od 93 km/č i da vozač nije držao rastojanje između svog automobila i "opela" u koji je udario i u kome je žena poginula.

Inače Babić je posle nezgode podneo ostavku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ille

11.09.2019. 21:50

dozivotno oduzimanje dozvolei minimalna kazna od 15 godinamogla je u autu da bude cela porodicana primertroje male deceza primer za sve vozace