Zbog neizdavanja računa izrečene kazne od preko dva miliona evra

Najveći broj nepravilnosti u okviru kampanje "Budi odgovoran", pokrenute 2013. godine, evidentiran je u kategoriji neizdavanja fiskalnih računa.

Region

Izvor: B92

Sreda, 11.09.2019.

11:19

Zbog neizdavanja računa izrečene kazne od preko dva miliona evra
Foto: Depositphotos/AY_PHOTO

Po tom osnovu su izrečene kazne od 2,09 miliona evra, saopšteno je iz Poreske uprave (PU) Crne Gore.

Građani su u proteklih šest godina po tom osnovu podneli ukupno 8,57 hiljada prijava.

"U kategoriji rada na crno prijavljeno je 6,09 hiljada nepravilnosti, te su izrečene kazne u od 463,69 hiljada evra. Građani su prijavili i dve hiljade slučajeva kršenja potrošačkih prava, sa iznosom kazni od 166,47 hiljada evra", kazali su iz PU, pišu "Dnevne novine".

Oni su dodali da je prijavljeno i 368 nepravilnosti na kupalištima, na osnovu kojih su izrečene novčane kazne od ukupno 51,98 hiljada evra.

Predstavnici PU su saopštili da je tokom šestogodišnje realizacije kampanje obezbeđena podrška građana u borbi protiv sive ekonomije, prenela je agencija Mina.

"Na osnovu toga je evidentirano 17,04 hiljade prijava neregularnog poslovanja i izrečeni prekršajni nalozi u ukupnoj novčanoj vrednosti od 2,78 miliona evra. Kroz projekat su definisane tri vrste nepravilnosti i to neizdavanje fiskalnih računa, rad na crno i kršenje potrošačkih prava", precizirali su u PU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: