Buongiorno Italia: Konte zarađuje duplo više od Sarija i Ančelotija

Vreme čitanja: 6min | sre. 11.09.19. | 11:29

Šta piše italijanska sportska štampa

 (Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Korijere delo sport objavljuje ovog jutra da Lacio i dalje prati Strahinju Pavlovića i  da je “zaledio” 5.500.000 za novi pokušaj u januaru da dovede defanzivca Partizana u Formelo. Gazeta piše o berićetnom momentu Intera u kome sve ide u najboljem smeru za ključne figure novog projekta: golgetera Lukakua, trenera Kontea i predsednika Stivena Džanga. Takođe se zapaža da Konte nije samo oborio rekord Murinja po visini plate u Seriji A već ima duplo veća primanja od Sarija i Ančelotija. Tutosprot izveštava da se iz Holandije vraća u Juventus preporođeni De Liht.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Inter sa tri zvezde. Konte je najplaćeniji trener, Lukaku je golgeter lider, Džang je ušao u vladu ECA”, otvara Gazeta današnje izdanje za pričom o berićetnom momentu Intera u kome su svi ključni akteri Nerazura na vrhu. Na unutrašnjim stranama se kaže da je Lukaku i u dresu Belgije zatresao mrežu, držeći prosek jednog gola po utakmici. ”Vođa, samopouzdanje, evo Lukakua dinamita Nerazura”, veze hvalospeve na račun Belgijanca Gazeta. “Konte je najplaćeniji trener u istoriji Serije A sa platom od 11 miliona, pretekao je Murinja. Ispod njega na podijumu (po zaradama) su Ančeloti i Sari”, ističe milanski dnevnik da šef stručnog štaba Intera prima duplo veće plate od svojih kolega na klupama Napolija i Juventusa.

CRekord. Poker Litvaniji, Ronaldo je kralj strelaca u kvalifikacijama”, obaveštava svoje čitaoce Gazeta da je Portugalac sa četiri gola protiv Litvanije postao najefikasniji igrač u kvalifikacijama svih vremena pretakavši Robija Kina.

Na unutrašnjim stranama Gazeta čestita Juveu “rođendan” novog stadiona: “Osam godina uspeha: zarada višestrukovo povećana. Juve ima blago”. U tekstu se dodaje da je novi dom Juvea na početku donosio 11.000.000 evra prihoda, sada zahvaljujući njemu u kase se sliva preko 50.000.000 evra. Istovremeno, cene ulaznica rastu iz godine u godinu ali se niko ne odriče svog mesta.

“Montela: Potreban je lep i hrabar tim Viola za pobedu nad Juveom”, kaže u intervju za italijanski dnevnik trener Fjorentine. Vinčenco Montela se nalazi na udaru kritika posle dva startna poraza u prvenstvu i traži od kluba i navijača vreme da ukomponuje novi tim: “Potrebno mi je vreme jer imam čak 17 novih igrača”.

Milan otvara krila: Suso i Rebić Đavoljeve strele, Leao kuca na vrata Đampaola”, najavljuje Gazeta da će Milan ponovo igratiu formaciji 4-3-3 sa Špancem i Hrvatom na krilnim pozicijama dok Leao pokazuje velike znake napretka i dovodi u pitanje poziciju Pjonteka.

Torino i Macari, priča se nastavlja”, najavljuje Gazeta da će Granata i toskanski stručnjak vrlo brzo produžiti ugovor o saradnji na obostrano zadovoljstvo .

Gazeta ostavlja i prostor za prvo “podbadanje”, u ovoj sezoni,  predsednika Napolija Aurelija De Laurentisa na račun trenera Karla Ančelotija i svojih najvećih zvezda Kulibalija i Insinjea: “Kad neko nije u top formi, bolje je da ostane na klupi”, rekao je De Laurentis. Aluzija je bila više nego jasna na dvojicu fudbalera od kojih se najviše očekuje u ovoj sezoni a upravo su njih dvojica bili najslabije komponente u Ančelotijevoj mašini za davanje (i primanje)  golova.

CORRIERE DELLO SPORT

Romaterapija”, posvećuje Korijere naslovnicu Mhitarjanu, novom pojačanju Rome koji je juče i zvanično predstavljen budući da je došao u Večni grad poslednjeg dana prelaznog roka. “Ovde sam da pobeđujem. U Londonu sam igrao malo i nisam bio zadovoljan. Rekao sam da Fonseki pre nego što smo i otvorili priču o mojoj plati jer su mi sada važni stimulansi. Spreman sam da igram u bilo kojoj ulozi”, prenosi rimski dnevnik vrlo determinisane stavove kapitena Jermenije.

Na unutrašnjim stranama se prenose i reči sportskog direktora Petrakija koji je iz petnih žila branio svoj rad u prelaznom roku: “Sada niko ne može da se šali sa Romom”. Petraki je posebno naglasio da je Roma pokazala da nije ničija podružnica i da to svi znaju od Paratičija do Marote. “Ko hoće sa nama da radi, mora da nas poštuje”, poručio je novi sportski direktor Đalorosih kome se nisu svidele interpretacije tokom prelaznog roka da Roma radi za račun Juventusa protiv Intera.

Inzagi, da li si video Berišu?”, retoričko je pitanje lista ispod zaglavlja posle odlične partije reprezentativca Kosova na meču protiv Engleske u kvalifikacijama za EP. “Vezni igrač Lacija uzdrmao Englesku sa dva gola i namtnuo se za ulogu startera u momentu kada počinju utakmice Lige Evrope”,  zapaža Korijere da je bivši igrač Salcburga još jedan koristan element u Inzagijevoj formaciji.

Korijere na unutrašnjim stranama piše i da Lacio nije odustao od Strahinje Pavlovića: “Lacio ne želi da ispusti Pavlovića. Partizan ostavio otškrinuta vrata”. U tekstu se kaže da je Lacio u kontatku sa menadžerom igrača Partizana Zvonimirom Vukićem i Matejom Kežmanom koji je bio posrednik u pregovorima. “Lacio će nastaviti da prati Pavlovića, i možda već u januaru strane sednu ponovo za sto da pronađu dogovor za transfer igrača u junu sledeče godine. Lacio je već odvojio na stranu 5.500.000 za kupovinu igrača i taj novac ostaje “zaleđen” sve do januara kada bi mogao da usledi novi napad”, tvrdi Korijere.

Nikad više skandiranje o Hejselu”, naslov je intervjua novog vlasnika Fjorentine Roka Komisa koji je zgrožen ispadom navijača Ljubičastih koji su ponovili sramna skandiranja o tragediji iz 1985. godine koja je odnela 39 života na stadionu u Briselu pre finalne utakmice Kupa šampiona Liverpul - Juventus. “Od vođa navijača tražim da zaustave te sramne povike”, rekao je Komiso. Predsednik Fjorentine se vratio i na argument Kjeza koji je tresao klub čitavo leto: “Kjeza se umusio, potreban mu je gol da se oraspoloži”, smatra Komiso.

Ikardi? Milik je moja zvezda”, rekao je predsednik Napolija De Laurentis odgovarajući, u svom stilu,  na pitanje o neuspelom transferu Maurita u Napoli. Gazda tima iz Napulja je izrazio žaljenje što navijači nisu reagovali kako se očekivalo na njegovu pruženu ruku i drastično smanjenje cena sezonskih ulaznica (prodato manje od 10.000): “Navijači nisu odgovorili kako sam želeo ali imamo tim koji će ih ubediti da su pogrešili. Ančeloti je moj Fon Karajan na klupi”, uporedio je De Laurentis svog trenera sa čuvenim dirigentom.

TUTTOSPORT

Evo pravog De Lihta, holandska rerpezentacija vraća Juveu defanzivca u vrhunskoj formi: Holanđani garantuju da je odbrambeni igrač pronašao sigurnost i karakteristike vođe”, dočekao je naslov i podnaslov čitaoce Tutusporta ovog jutra. Na unutrašnjim stranama se dodaje da je De Liht bio među najboljim igračama Holandije u kvalifikacionim mečevima i da je sada spreman u potpunosti za Sarija. “De Liht je u nacionalnom dresu zaboravio kritike posle meča sa Napolijem. Sa povređenim Kjelinijem, on je centralna figura projekta Bjankonera u ovoj sezoni”, tvrdi torinski dnevnik.

Tutosport objavljuje intervju sa Džo Baroneom, desnom rukom vlasnika Fjorentine Roka Komisa: “Riberi - CR7 je svetski derbi”. Barone je u razgovoru za Tutosport ponudio predsedniku Juvea Andrei Anjeliju da u znak izmirenja i nove atmosfere između dva kluba naprave zajendnički krug na stadionu pre početka meča Fjorentina - Juve. Što se tiče najzanimljivijeg pitanja o budućnosti Kjeze, Barone je ostao maglovit, sakrivši se iza odgovora: “Produžetak ugovora Kjeze? Sezone je dugačka…”. Podsetimo, Kjeza je zapretio klubu da ako ga ne puste u Juve ili Inter on će ići na isticanje ugovora 2022. godine i Fjorentina neće dobiti ni evra od njegovog obeštećenja.

Razgoropađeni Toro”, podgreva Tutosport veliki entuzijazam koji se raširio među Granatama posle maksimalnog učinka na prva dva meča u Seriji A. U podnaslovu se kaže da osim produžetka ugovora Macariju, predsednik Kairo ima nameru da blindira i Bonifacija koji je ušao u krug kandidata za reprezentaciju Italije.

Kaldara konačno vidi svetlost na kraju tunela”, donosi Tutosport ohrabrujuću priču za maleroznog fudbalera Milana koga su povrede primorale da preskoči prethodnu i početak ove sezone. U tekstu se kaže da je njegov povratak na teren veoma blizu i da je on, u zamislima trenera Đampaola, idealan partner kapitena Romanjolija u odbrambenom zidu Rosonera. Prema informacijama Tutosporta, Kaldara bi trebalo da debituje u ovoj sezoni tokom oktobra.

Piše: Željko PANTELIĆ


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara