Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:35, 11. 9. 2019.

| Hronika

Podignuta optužnica protiv vozača Babićevog auta u nesreći kod Doljevca

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
udes doljevac
Tužilaštvo traži 5 godina zatvora za vozača "škode" koja je usmrtila ženu na "Doljevcu"; foto: A. Kostić

Više od 7 meseci posle nesreće na naplatnoj rampi "Doljevac", u kojoj je poginula žena, a petoro ljudi povređeno kada se službeni auto Koridora Srbije velikom brzinom zakucao u drugo vozilo, Osnovno javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv vozača "škode" u kojoj se nalazio Zoran Babić, direktor Koridora. Tužilaštvo traži minimum 5 godina zatvora za vozača.

U dokumentu tužilaštva nisu obelodanjena imena ni drugi podaci optuženog niti povređenih. Vozač "škode superb" tereti se za teško delo protiv bezbednosti u saobraćaju. Kako se navodi u optužnom predlogu, poslednjeg dana januara oko 8:20 na "Doljevcu" na trećem kanalu za naplatu putarine, nepridržavajući se ograničenja brzine, optuženi je "ugrozio život stradale", i još petoro ljudi.

Na pretresu bi trebalo da se saslušaju, po predlogu tužilaštva, osim okrivljenog i svedoci, kao i da se pregledaju zapisnik sa uviđaja i drugi izveštaji vezani za ovu nesreću, a među dokazima su, kako je navedeno, i snimci sa bezbednosnih kamera sa naplatne rampe "Doljevac" koji medijima nikada nisu dostavljeni.

Međutim, tužilaštvo je, namerno ili slučajno, navelo da traži uvid u snimke za 30. januar, iako se nesreća desila dan kasnije.

Da se izvrši uvid u snimke kamera sa naplatne stanice Doljevac za dan 30.01.2019. godine za vreme saobraćajne nezgode, koji se nalaze na CD diskovima, koji su sastavni deo spisa predmeta, a dostavljeni su od strane JP "Putevi Srbije", dana 13.02.2019. godine - piše u optužnom predlogu.

U optužnici se navodi i da se automobil u trenutku udesa kretao brzinom od 93 km/h i da vozač nije držao rastojanje između svog automobila i "opela" u koji je udario i u kome je žena poginula.

Među povređenima se u optužnom predlogu pominje i osoba koja se vozila na zadnjem sedištu "škode", a koja je imala prelom leve butne kosti - povredu koju je, kako je rečeno u KC Niš, imao direktor Koridora Babić.

Tužilaštvo je za vozača tražilo zatvorsku kaznu od minimum 5 godina, kao i isto toliko dugu zabranu vožnje.

Predlažem da se po održanom glavnom pretresu i izvedenim dokazima okrivljeni oglasi krivim i osudi na kaznu zatvora u trajanju od najmanje pet (5) godina i da mu se izrekne mera bezbednosti zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet (5) godina - navedeno je u dokumentu koga je potpisao zamenik tužioca.

Kako su Južne vesti ranije pisale, oko ovog slučaja bilo je mnogo kontroverzi, od toga da se spekulisalo da je "škodu" vozio i sam direktor Koridora Zoran Babić, iako je posle nesreće uhapšen njegov vozač, do toga da državni organi nisu objavljivali snimke sa nadzornih kamera, uprkos tome što su porodice poginule i povređenih to zahtevale, kao i deo javnosti.

Kako je utvrđeno sa "procurelih" snimaka koje su objavili mediji, Babićev auto je od OMV pumpe kod Aleksinca, do naplatne rampe stigao za 16 minuta, što je bilo moguće jedino ukoliko je vozio preko 200 km na sat.

Babić je posle nezgode podneo ostavku, koju još nije usvojila Vlada Srbije, pa je on i dalje na čelu Koridora.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Optužni predlog OJT (preuzmi) - 268.65 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kapisla

    10:32 // 12. 9. 2019.

    Pet godina...ali uslovne. Pljunite me ako tip bude osuđen jedan dan.

  • zz

    07:54 // 12. 9. 2019.

    Vozac koji sa 200 km na sat ulazi na pumpu? Dozivotna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • D

    05:44 // 12. 9. 2019.

    Po SNS-u JAVNOST je MASA KOJ SE TALASA.
    Zato smo tako uspesni i zato nas mladi obrazovni napustaju u talasima.Zato nas i vozaci autobuasa i kamiona napustaju.
    Zato novoizabrani predsednici sudova imaju CRNE RUPE u svojim bioagrafijama kako su donosili svoje sudske odluke.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: