Lautaro i golobrada Argentina razneli Meksiko! Peru šokirao Brazil, Gareka još jednom ispisao istoriju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.09.19. | 10:10

Gaučosi, sa velikim brojem mladih igrača, ubedljivi protiv selekcije Herarda Martina - 4:0

Argentina ima generaciju koja bi mogla da postiže ozbiljne rezultate i nakon odlaska ove koju predvode Mesi i Aguero. Nošeni fantastičnim Lautarom Martinezom, Gaučosi su razbili Meksiko u San Antoniju i na brutalan način prekinuli fantastičan niz pobeda selekcije Herarda Tate Martina - 4:0 (3:0).

Pun pogodak Lionela Skalonija je bila formacija 4-5-1, koja je izuzetno prijala raspoloženom napadaču Intera, ali i kompletnom timu. Argentina je bila agresivna u veznom redu, iz čega su proizilazili sjajni kontranapadi. Lautaro bi na kraju bio taj koji bi izveo "mat potez" i primorao protivnika na kapitulaciju. Treba napomenuti i da je u 17. minutu potvrdio da je ozbiljan majstor, probio je kroz trojicu igrača, a onda na sjajan način matirao Očou.

Izabrane vesti

U startnoj postavi Gaučosa, pored poznatijih imena kao što su Paredes, Roho, Taljafiko i Rodrigo de Paul, bili su i golobradi momci, desni bek Rivera Gonzalo Montijel (22 godine), supertalentovani vezista Rivera Ezekijel Palasios (20), vezni igrač Boke Juniors Aleksis Mak Alister (20), a kasnije su zaigrali i defanzivac Dortmunda Leonardo Belerdi (20), vezista Velez Sarsfilda Nikolas Domingez (21), kao i napadač San Lorenca Adolfo Gajč.

Argentina je imala više energije od naizgled ozbiljnijeg, a pre svega daleko iskusnijih reprezentativaca Meksika, dok je taj faktor iskustva i pozitivnog bezobrazluka doneo odlični Leandro Paredes. Vezista Pari Sen Žermena je dobio mnogo duela na sredini terena, bio je aistent kod prvog gola Lautara Martineza, a onda i strelac u 33. minutu sa bele tačke, kada je jedanaesterac upravo iznudio napadač Intera.

Brazil je potpuno razočarao u Los Anđelesu protiv Perua, koji je slavio golom Luisa Abrama iz prekida u 85. minutu (1:0).

Selesao nije uspeo da iskoristi svoje prilike, pre svih Rišarlison u prvom poluvremenu, na kraju je kažne za to. Peru je znao da nije u stanju da se igrački nadigrava sa protivnikom, sačekao je svoj trenutak i odgovorio na pravi način.

Ovo slavlje imalo je ogroman značaj i za legenarnog Rikarda Gareku, koji je postao selektor u istoriji Perua koji je uspeo dva puta da savlada slavni Brazil. Prethodni put Peruanci su savladali Peru pod Garekom na Kopa Amerika 2016. godine.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara