KVALIFIKACIJE ZA EP: Portugalija sigurna protiv Litvanije, Engleska pobedila tzv. Kosovo, poraz Crne Gore

Beta

10. 09. 2019. u 23:44

Fudbalska reprezentacija Portugalije pobedila je večeras u gostima Litvaniju sa 5:1 u šestom kolu Grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕП: Португалија сигурна против Литваније, Енглеска победила тзв. Косово, пораз Црне Горе

Ronaldo na meču u Litvaniji foto Tanjug AP

Fudbalska reprezentacija Portugalijepobedila je večeras u gostima Litvaniju sa 5:1 u šestom kolu Grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Portugalija se u prvih45 minuta mučila na gostovanju u Viljnusu, iako su u sedmom minutu poveli pogotkom Kristijana Ronalda.

Domaćin je preko Viatutasa Andrijuškevičijusa u 27. minutu stigao do izjednačenja, ali je Portugalijaautogolom Ernestasa Setkusa u 62. došlado nove prednosti.

Sve nedoumice oko pobednika otklonio je Ronaldo golovima u 65. i 76. minutu, da bi konačan rezultat postavio Ruben Dijas u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

Portugalija je ovom pobedom ostala na drugom mestu Grupe B kvalifikacija sa osam bodova, jednim više od Srbije koja je u gostima s 3:1 pobedila Luksemburg, ali i utakmicom manje.

Kosovo je u Grupi A već posle nekoliko sekundi došlo do vođstva protiv Engleske preko Valona Beriše, ali je domaćin vrlo brzo uzvratio.

Engleska je izjednačila preko Rahima Sterlinga u osmom minutu, da bi Hari Kejn u 19. preokrenuo, a na 3:1 povisio je autogolom Mergim Vojvoda u 38.

Domaćin je preko Džejdona Sanča u 44. i prvom minutu sudijske nadoknade vremena praktično rešio pitanje pobednika.

Kosovo je golovima Beriše u 49. minutu i Vedata Murićija u 55. uspelo samo da ublaži poraz.

Češka je u gostima sa 3:0 pobedila Crnu Goru takođe u Grupi A, pa je tako Engleska prva sa 12 iz četiri utakmice, Češka je druga sa devet, a Kosovo treće sa osam.

U Grupi H, Turska je sa 4:0 pobedila Moldaviju, dok je Albanija s 4:2 slavila protiv Islanda, a Francuska je trijumfovala s 3:0 protiv Andore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije