10. septembar  2019. 19.20  | Izvor: Tanjug

Otvoreno drugo Međunarodno takmičenje vojnih vozača

KRALJEVO -

U kasarni "Ribnica" danas je održana ceremonija svečanog otvaranja drugog Međunarodnog takmičenja vojnih vozača.

Ove godine učestvuje devet ekipa i osamnaest takmičara iz Srbije, Ruske Federacije, Italije, Bosne i Hercegovine i Mađarske.

oklopna vozila velika plana fabrika jpg

Načelnik Odeljenja za saobraćaj i transport Uprave za logistiku Generalštaba pukovnik Željko Ranković pozdravio je prisutne takmičare u ime načelnika Generalštaba VS generala Milana Mojsilovića, koji je poručio da bez "vojnih vozača nema ni pokreta ni izvršenja bilo kog zadatka".

"Neka se na ovom takmičenju vidi ko je veštiji i bolji vozač, a neka pobedi prijateljstvo i saradnja među našim armijama", rekao je Ranković.

U naredna tri dana vozači će se boriti za što bolji plasman u rešavanju testa iz poznavanja propisa o bezbednosti saobraćaja na putevima, upravljanju motornim vozilom na poligonu sa preprekama i terenskoj stazi sa preprekama.

Cilj organizovanja drugog po redu međunarodnog takmičenja je unapređenje saradnje naše vojske sa oružanim snagama stranih zemalja iz oblasti bezbednosti saobraćaja, odnosno vojnog transporta kao i u razmeni iskustva u obuci i predstavljanje kapaciteta Vojske Srbije za obuku vozača neborbenih vozila.

Organizatori ovogodišnjeg takmičenja su Uprava za logistiku Generalštaba Vojske Srbije i Komanda za obuku.

Tagovi
Srodne vesti