FOTO: Volonteri Srca obeležavaju Dan prevencije samoubistva

Volonteri Centra Srce i ove godine obeležavaju Dan prevencije samoubistva javnom akcijom u Novom Sadu, na Trgu slobode, na uglu sa Zmaj Jovinom ulicom.
FOTO: Volonteri Srca obeležavaju Dan prevencije samoubistva
Foto: 021.rs
Na javnoj akciji koja traje od 16 do 20 časova, volonteri razgovaraju sa zainteresovanima o suicidu, rizičnim faktorima i volontiranju u Srcu.
 
Volonteri Srca će takođe prisustvovati Aktivističkom bioskopu u Crnoj kući, gde će u 20:30 časova biti prikazan film "Oduzeti život".
 
 
"Oduzeti život" je priča o dečaku Evanu Periju koji se ubio 2005. godine. Ovo delo su snimili njegovi roditelji u pokušaju da ispitaju Evanovu suicidnost, depresiju i bipolarni poremaćaj i način na koji je sve to uticalo na njegov život i život njegove porodice. 
 
Predstavnici Centra Srce će i u Crnoj kući prezentovati svoj rad i razgovarati sa građanima.
 
Ovogodišnji slogan kampanje za prevenciju suicida je "Radimo zajedno kako bi se predupredilo samoubistvo".
 
 
Inače, stopa samoubistava u Vojvodini i dalje je visoka, a procene stručnjaka su da je Srbija među vodećim državama po broju izvršenih samoubistava u svetu. U Vojvodini je prošle godine sebi život oduzelo 305 ljudi, pretprošle godine 334 osobe, a 2016. godine 288 ljudi. Više o tome u našem tekstu OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti