Dušku Kneževiću blokirana imovina

S. ĐOKIĆ

10. 09. 2019. u 15:20

Viši sud odlučio o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva u slučaju odbeglog vlasnika "Atlas grupe". Pod zabranom imanje u Zeti, stanovi, upravljanje kompanijom hotelima...

Душку Кнежевићу блокирана имовина

Privremeno bez upravljača / Duško Knežević

SPECIJALNA tužiteljka Lidija Vukčević je podnela, a sudija za istagu podgoričkog Višeg suda Miroslav Bašović prihvatio da privremeno blokira višemilionski vrednu imovinu crnogorskog biznismena Duška Kneževića i njegovih kompanija. Takvom odlukom sudije Bašovića, Kneževiću je zabranjeno upravljanje imanjima u Zeti, stanom na Svetom Stefanu i stanom u Podgorici. Pored imanja, Kneževiću su blokirana i imovina kompanija u kojima je stvarni ili "skriveni" vlasnik, odnosno ona u kojima se kao vlasnici pojavljuju njegovi prijatelji i rođaci, jer se iz finansijske dokumentacije utvrđuje da su oni samo paravan.

Kneževiću je tako privremeno zabranjeno upravljanje imovinom "Atlas grupe", i blokirane su mu nepokretnosti budvanske kompanije "Mogren Hil". Nije mu dozvoljeno ni upravljanje imovinom kompanije "Atlas hotels grup", koja poseduje hotel, parcele i poslovne prostore u Baru. Takođe su blokirani hotel, restoran, zgrade i parcele te kompanije u Sutomoru.

Barskoj kompaniji je zabranjeno i upravljanje sa dva poslovna prostora na Svetom Stefanu, parcelama i zgradama u Petrovcu i Golubovcima. Takođe je blokiran deo imovine barskog hotela "Princes", čiji je vlasnik "Atlas hotels grup".

Privremeno je blokirana i imovina preduzeća "Jadranski sajam", na čije ime su upisane parcele, zgrade i stanovi u Budvi. U istom gradu blokirane su dve parcele kompanije "Mogren garden".

Sud je zabranio u upravljanje imovinom podgoričke kompanije "Montenegroberza", koja poseduje dva poslovna prostora u Podgorici, kao i upravljanje sa dva poslovna prostora kompanije "CG Broker - Diler". Takođe je blokirano upravljanje poslovnim prostorom u Podgorici, koji je vlasništvo kompanije "Montenegro holding investment".

Blokirana je i sva imovina kompanije "Atlas invest", koja poseduje mnogobrojne stanove, poslovne prostore, zgrade i parcele na Svetom Stefanu, u Budvi, Bečićima, Baru, Podgorici i Kolašinu.

I podgoričkoj kompaniji "Atika land" privremeno je zabranjeno upravljanje zgradom i mnogobrojnim parcelama u Budvi. U tom gradu blokirane su parcele i poslovni prostori kompanija "Ekspo Budva" i "Ekspo-invest Budva".

"ATLAS GRUPA": ODGOVOR NA ARBITRAŽU

SMATRAMO da je reč o odmazdi nakon što je Knežević, kao predsednik "Atlas grupe", pokrenuo međunarodnu arbitražu protiv države Crne Gore sa odštetnim zahtevom od 500 miliona evra. Arbitraža je pokrenuta upravo zbog evidentno nezakonitih odluka o guranju u stečaj IBM i Atlas banke, čime je naneta nemerljiva šteta ne samo osnivačima banaka, neko i građanima - klijentima IBM i Atlas banke, kao i našim inostranim deponentima i poslovnim partnerima. Takvim odlukama vrha vlasti preko 600 ljudi i njihovih porodica lišeno je egzistencije, dok su desetine naših bivših zaposlenih hapšene i pritvarane - navode iz "Atlas grupe".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Kazo

10.09.2019. 17:02

Pa skriveni vlasnik je milo , to znaju i ptice na grani , pa blokira da ovaj ne proda ko svoje !

srpski patriota

10.09.2019. 20:20

Samo zbog para se gubi glava nikad zbog politike.A ovde nisu političke igre već obračun mafije oko para.Videćemo kako će da se završi.