Bjelica posle poraza od Argentine: Pokušali smo da pobedimo, ali na pogrešan način 1Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Košarkaši Srbije Bogdan Bogdanović i Stefan Jović bili su vidno razočarani posle poraza u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kini.

Orlovi su u najvažnijoj utakmici na šampionatu izgubili od Argentine 97:87.

„Naravno da bih menjao svoj učinak za pobedu“, kazao je Bogdan, koji je meč završio sa 21 poenom.

„Oni su pokazali da su tim, košarka je timski sport, to pobeđuje. Mi smo doživeli dva poraza zaredom, nismo se opametili i to je to.“ Na pitanje šta je srpski tim mogao da uradi bolje, Bogdanović je odgovorio: „Četvrtfinale je najteža utakmica, može svako svakog da nadigra. Ubacili su sve, a mi smo mogli bolji da budemo u odbrani. Lako je sad posle poraza, svi mogu da pričaju šta i kako…“

Plave’ očekuje borba za plasman od petog do osmog mesta. „Mi smo na kraju profesionalci. Ovo radimo što volimo. Ja volim košarku i volim da igram za Srbiju“, dodao je Bogdan.

Argentinci su imali sjajan šuterski dan, ubacili su 12 od 27 šuteva za tri.

„Naša odbrana nije odradila najvažniji deo posla, broj primljenih koševa dovoljno govori o tome. Odbrana, odbrana i odbrana. To je ključ. Kad sve pođe od loše odbrane, onda napad ne može da bude na visini“, ocenio je Jović.

Ekipa Aleksandra Đorđevića će igrati od 5. do 8. mesta protiv poraženog iz duela SAD – Francuska, koji je na programu u sredu u Donguanu.

Košarkaš Srbije Nemanja Bjelica izvinio se danas navijačima zbog poraza u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kini, rekao je da njegova ekipa nije bila psihički spremna za meč protiv Argentine i istakao da on kao jedan on lidera tima preuzima odgovornost za poraz.

„Težak poraz za nas… Želim da se izvinim našim ljudima i zemlji koji su verovali u nas. I mi smo verovali, imali smo dobar tim. Ali, znate kako je – ovakav tim turnira ne znači ništa. Možda smo bolji tim od Argentine, ali su nam pokazali i želeli su ovu pobedu više od nas u ovom trenutku“, rekao je Đorđević nakon meča.

Košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Svetskog prvenstva u Kini, pošto je danas u četvrfinalu izgubila od Argentine sa 87:97.

„Nismo bili spremni za ovaj meč psihički. Ja posebno i zato preuzimam odgovornost. Igrao sam kao go**o. Zaslužili su ovu pobedu“, rekao je Bjelica.

„Mogu samo da kažem da smo je***no dobra grupa momaka. Nismo izgubili jer smo bili arogantni, nismo mislili da smo nešto posebno, jednostavno nismo bili mentalno spremni za ovaj meč… Mogu da pričam satima… Jako težak poraz“, dodao je Bjelica.

Bjelica je istakao da ima i važnijih stvari od košarke i pomenuo Vasilija Micića i njegovu odluku da ostane sa timom i pored toga što mu je majka umrla.

„Mi smo dobra grupa momaka. Želeli smo da pobedimo, pokušali smo, ali na pogrešan način“, rekao je Bjelica.

„Posle ne znam koliko godina bili smo jedan od favorita za osvajanje, ali posebno u četvtrfinalu morate biti spremni i možda nismo bili dovoljno snažni… Izgledali smo loše na terenu, ali neću da kažem da smo nekog potcenili, mi nismo takvi, imali smo loš dan“, dodao je.

Srbija će se boriti za plasman od petog do osmog mesta.

„Moramo da se pripremimo za narednu utakmicu. Došli smo ovde kao tim i i možda, možda smo ovo hteli na pogrešan način. Neću reći da je problem pritisak ili euforija, znamo kako da se nosimo sa tim, ali smo želeli na pogrešan način… Moramo ovo da završimo jako i da se vratimo kući kao tim“, zaključio je Bjelica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari