10. septembar  2019. 14.38  | Izvor: RTV (Slaviša Rajc)

Radovi na vodovodnoj mreži u Ljubi

LJUBA -

Radovi na izgradnji vodovodne mreže u šidskom selu Ljuba napreduju predviđenom dinamikom. Trenutno su intenzivni radovi na pripremi terena za postavku vodotornja. Nakon toga sledi povezivanje sistema i puštanje distribucije u funkciju. Posao je vredan oko 36 miliona dinara a finansira se iz budžeta Opštine Šid i uz pomoć pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

 

video icon

Kapitalni projekat izgradnje vodovodne mreže u Ljubi je u toku i napreduje zacrtanim tempom. Radovi teškom mehanizacijom za postavku vodotornja kod fudbalskog igrališta i dalje se sprovode. Meštani ističu da će im uspostavljanje vodosnabdevanja obzirom da se dobar deo meštana bavi stočarstvom znatno olakšati posao namirivanja životinja.

vodovod

Posao prema rokovima predviđa oko 80 radnih dana. Radi se paralelno vodotoranj i izgradnja vodovodne mreže kroz selo.

U ovoj fazi posla sledi postavka vodotornja kada se betonska stopa učvrsti. Potom i povezivanje sa mrežom kroz dodatnih 30 metara cevovoda čija je izgradnja ostala za kraj. Završnica biće kroz opremanje bunara, postavku elektroinstalacija i softverskog rešenja za kontrolu sistema.

Krajem oktobra ili početkom novembra meseca očekuje se i zvanično puštanje vode u sistem. Vrednost radova je ukupno oko 36 miliona dinara. Od toga Opština Šid učestvuje sa 16 miliona dinara dok pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo izdvaja sredstva od 20 miliona dinara.