Tumba najavio MNOGO promena!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 09.09.2019.
18:33
Izvor: Beta

I to je tek početak novog trenda.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković najavio je danas veliki broj promena za utakmicu sa Luksemburgom, kao i da će taj trend nastaviti do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Rezultat prethodne utakmice je definisao naš pravac do kraja kvalifikacija. Neće biti jedna promena, već mnogo više. Daćemo šansu nekima koje sam manje video. Video sam ih na treningu i kako se ponašaju, ali ne i na terenu. Biće veoma mnogo izmena u odnosu na prethodnu utakmicu", rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare u Luksemburgu.

Srbija posle poraza od Portugala u subotu ima minimalne šanse da se kroz kvalifikacije plasira na Evropsko prvenstvo.

Tumbaković je naveo da je je potrebna neka vrsta "reza" pred preostale četiri utakmice.

"Cela Evropa čuva loptu, niko je ne prodaje. Igraju iz svoje trećine, stvaraju mogućnost da se izmedju linija napravi rešenje. To je proces koji traje i traži vreme. Imali smo samo tri prava treninga.

Hteli smo da pokažemo šta eventualno želimo. Da će u hodu biti nekih promena, to sigurno.

Da bi napravio pravu reprezentaciju treba dati šansu da neko pogreši. On ima pravo da pogreši, a mi smo tu da vidimo ko je dobar i da napravimo selekciju. Ako neko voli mlade igrače, vole ih treneri, a ja posebno. Oni imaju posebnu energiju. Kada to pričam, mislim na klub.

Kada je reprezentacija u pitanju, osnovno opredeljenje je da igraju najbolji. Ako se pravi rez, treba da razmišljamo da li su oni koji su ovde najbolji, a ne o njihovoj starosti", kazao je Tumbaković.

Dušan Tadić neće igrati narednu utakmicu zbog povrede, a povodom toga selektor je rekao:

"Sjajan je igrač. Sticaj okolnosti je povreda koju ima, traži prostor od tri-četiri dana da odmori. Bar tako kažu lekari, a ja im verujem".

Srbija će u utorak igrati protiv Luksemburga.

"Predrasudu o Luksemburgu imamo iz vremena kada su utakmice sa njima bile sigurne pobede i siguran prolaz. U poslednje vreme nije tako. Mnoge takve države igraju fudbal. Luksemburg pravi reprezentaciju koja zavredjuje posebnu pažnju.

Ne pravim alibi, to je realno. Rezultati govore u prilog tome. Sada su ispred nas, imaju bolju gol razliku...

Teško primaju golove, doduše teško i daju, ali to više nije ona ekipa. Biće ozbiljna borba. Ako želiš rezultat, moraćeš dobro da se napneš da bi to ostvario. Uopšte ne igraju naivno", kazao je Tumbaković.

Utakmica između Luksemburga i Srbije igraće se sutra od 20.45.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
acep
Tuesday, 10.09.2019
06:47

Vratite Muslina o resili ste sve.

avatar
magister
Monday, 09.09.2019
22:57

Luksemburg. Ta utakmica se mora dobiti. A da bi se sigurno dobili, čak i Luksemburžani, treba izvesti - pobednički tim. Plus, valja misliti na koncept, na igru koja će se negovati u odnosu na igrače kojima raspolažemo, u odnosu na mentalitet i fudbal kakav mi možemo dobro da igramo i u odnosu na one koji dolaze, koji će da popunjavaju neka mesta i one koji se polako spremaju da se oproste od reprezentativnog dresa.

Tako ja vidim selektorov zadatak. Misiju selektora sa vizijom. Zato, moram priznati, mojim ušima ne prija izjava da će selektor jednu utakmicu, pa makar protiv koga, potrošiti na to da vidi igrače. Koje dosad - nije video na terenu. Šta će oni uopšte na spisku? I šta je radio selektor ako nije video sve igrače i uživo i na snimcima? Neprijatno. Partizanovac sam i Tumbu smatram preopsesivnim grobarom, pa sam se i začudio kad je pristao da bude selektor, upravo zbog te svoje osobine. A onda je došao spisak. A onda su došle i ovakve izjave...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 09.09.2019
21:56

Mislim da je vreme da se Gobeljić, Spajić, Radonjić i tako ti pokažu...šteta što se Pavkov povredio.

avatar
Mani2
Monday, 09.09.2019
21:33

taktika 6-4-0, idemo na nereseno svaku tekmu u stvari da ne izgubimo tj da ne izgubimo vise od 2-3 razlike od bilo koga.

avatar
Čika Marko
Monday, 09.09.2019
21:33

Zar Krstajić ovo već nije probao sa Ukrajinom ?!?

avatar
Chella_ynwa
Monday, 09.09.2019
21:16

Hahah, poceli igraci da se "povredjuju" kao kod Krstajica.
Hocete sad i ove kvalifikacijije iskoristiti za podmladjivanje i uigravanje ekipe?

avatar
Burazer
Monday, 09.09.2019
19:43

Niko nece da gleda...

avatar
REVØLT
Monday, 09.09.2019
19:18

Jos se lozim na fudbal.

avatar
Le Tissier
Monday, 09.09.2019
18:47

Ma daj, maltene nas najjeftiniji igrac vredi koliko cela njihova reprezentacija, koje su ovo price? Ako "svi igraju fudbal" pa daj pozovi neke nase treceligase, da vredimo ukuopno 10 miliona pa da i mi ne budemo naivni, posto ovako izgleda nesto ne ide...

avatar
REVØLT
Monday, 09.09.2019
18:40

Sto bi rekao stipan iz kornera, nije on dzabe Tumba Hahaha Rajkovic- Kuravina, Milenkovic, Spajic (vratiti Veljkovica), Mladenovic- SMS (Lukic), Matic/Milivojevic- Lazovic, Ljajic, Katai/Gacinovic- Mitrovic.

avatar
Колатерална Штета
Monday, 09.09.2019
19:24

Lazovic out,... Gde je Kostić? Bolje Bambija da je zvao umesto Lazovica...

avatar
magister
Monday, 09.09.2019
19:58

Mislim da si blizu i za moj ukus: Rajković - Rukavina, Milenković, Spajić, Kolarov - Matić (Milivojević), Gaćinović (Lukić) - Ljajić, SMS, Kostić - Mitrović.