JEZIVO: Avganistanac sa prijateljem kovao plan da ubije ćerku (25), jer se odrekla islama i snima filmove za odrasle!
Foto: EPA/ANDY RAIN

PLANIRALI UBISTVO

JEZIVO: Avganistanac sa prijateljem kovao plan da ubije ćerku (25), jer se odrekla islama i snima filmove za odrasle!

Planeta -

Dvojica Avganistanaca, koji su navodno dobili azil u Velikoj Britaniji zbog pomaganja britanskim trupama u Avganistanu, sada se suočavaju sa izručenjem Slovačkoj. Slovačke vlasti upozorile su britanske zvaničnike o navodnoj zaveri o ubistvu koje su planirali osumnjičeni i njegov saučesnik.

Naime, dvojica Avganistanaca uhapšeni su zbog namere da ubiju ćerku jednog od osumnjičenih, koja se navodno odrekla islama i upustila u porno industriju.

Reč je o ženi koja ima 25 godina i sa suprugom vodi kompaniju u Slovačkoj.

Nacionalna agencija za kriminal identifikovala je njih dvojicu kao 54-godišnjeg Mohameda Patmana i Darjana Кan Safija (49), rekavši da su pritvoreni 4. septembra.

Prema pisanju Dejli mejla, žena se preselila u Slovačku 2017. godine nakon što je upoznala svog budućeg muža i prešla u judaizam. Navodi se da je par vodio posao sa filmovima za odrasle i da su se ponekad i sami pojavljivali u scenama.

foto: Profimedia

Slovačke vlasti stavile su Patmana i Safija pod nadzor. Otkriveno je da su osumnjičeni više puta vozili prema Austriji i Slovačkoj, očigledno da bi pazili na potencijalnu žrtvu.

Istražitelji iz Jedinice za oružane operacije NCA pribavili su zapise o telefonskoj i internet komunikaciji Avganistanaca, u kojima su muškarci navodno razgovarali o planovima za ubistvo žrtve.

Sada su pred izručenjem Slovačkoj i očekuje se da će se 12. septembra pojaviti pred britanskim sudom.

Kurir.rs/Sputniknews.com

Foto: EPA/ANDY RAIN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja