Pokrenuta istraga protiv Plasida Dominga zbog optužbi za zlostavljanje

Udruženje koje zastupa operske pevače i osoblje "Američkog esnafa muzičkih umetnika" saopštilo je da je pokrenulo sopstvenu istragu o seksualnom uznemiravanju koje je navodno počinio čuveni operski pevač Plasido Domingo, navodeći da nije sigurno u rezultate istrage operskih kompanija.
Udruženje je navelo da je istragu pokrenulo nakon dve vesti agencije AP u kojima je više žena optužilo Dominga za seksualno uznemiravanje ili drugo nedolično ponašanje.
 
U mejlu koji je udruženje poslalo svojim članovima ističe se da su tražili od kompanija koje zapošljavaju 78-godišnjeg pevača da istraže navode, ali da kompanije nisu bile spremne na to ili nisu bile u mogućnosti da Udruženju dostave uverenja o obimu i vremenu istrage kao i da li će rezultate javno objaviti ili na neki drugi način obavestiti Udruženje.
 
Opera Los Anđelesa, u kojoj je Domingo dugo godina bio generalni direktor, angažovala je spoljneg savetnika da vodi istragu, ali je odbila da otkrije bilo kakve detalje o tome kako će se sprovesti ili da li će rezultati biti objavljeni.
 
Udruženje dalje navodi da će istragu voditi tužilac Brus Mafeo, nekadašnji savezni tužilac, koji trenutno radi za kompaniju Kozen O'Konor.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.