F1: Lekler pobedio na Monci 1Foto: EPA-EFE/ DANIEL DAL ZENNARO

Vozač Ferarija Šarl Lekler trijumfovao je na drugoj trci zaredom u ovoj sezoni. Ovoga puta mladi Monačanin je trijumfovao na VN Italije, na legendarnoj stazi Monca, domu Ferraija, čije boje brani Lekler od početka ove sezone.

Nakon prošlonedeljne pobede u Belgiji, mladi Lekler je još jednom odvezao spektakularnu trku, a ovoga puta je čak 30 krugova odolevao ozbiljnim napadadima dvojca Mercedesa Valteri Botas – Luis Hamilton, koji su i na kraju završili na drugom, odnosno trećem mestu.

Drugi vozač Ferarija, Sebastijan Fetel, koji je startovao sa četvrte pozicije, napravio je veliku grešku u šestom krugu kada je izleteo sa staze, a onda je pri povratku na istu udario u pilota Rejsing Pointa Lensa Strola nakon čega mu je stradalo prednje krilo, a ubrzo je zbog izazvanog incidenta dobio i kaznu od 10 sekundi u boksu, te je sebe praktično eliminsiao i iz borbe za bodove.

Sve to je uslovilo da u borbi za pobedu ostanu tri vozača, a trijumfovao je onaj najmlađi na opšte oduševljenje brojne italijanske publike pokraj staze.

Naredna trka vozi se u Singapuru za dve nedelje, a i na njoj bi Šarl lekler trrebao da bude favorit, budući da je pokazao da se nalazi u najboljoj formi na početku drugog dela šampionata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari