Bjelica: Odigrali smo katastrofalno! Raduljica: Ovo je velika škola

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.09.19. | 16:52

Samokritični srpski košarkaši

Šamar. Bolna lekcija. Španija je na žestok način spustila srpske košarkaše na zemlju. Sva ta euforija, kako je Srbija maltene već u finalu, samo je pitanje da li će uzeti zlato i srebro, sada je odletela kao mehur od sapunice.

Besni su i srpski košarkaši. Svesni koliko su lošom igrom sebi zakomplikovali život, put do završnice Mundobasketa. Nemanja Bjelica, jedan od najiskusnijih u sastavu, bio je vrlo direktan u oceni igre po završetku meča.
Nadigrali su nas u svakom segmentu igre. Težak je poraz, ali idemo dalje, u četvrtfinalu smo, moramo ovo što pre da zaboravimo. Ne mogu da kažem je ovo sramota, ali odigrali smo katastrofalan meč. Spremili smo se, ali su nas iznenadili u neki situacijama. Ovaj poraz je do nas. Spremićemo se za dalje“, poručio je Bjelica.

Izabrane vesti

Argentina čeka Srbiju, na SAD pre finala

Ni kapiten Miroslav Raduljica nije tražio reči opravdanja. Naprotiv, priznao je da se Srbija dobila veliku lekciju od Španije.
Prilično su nas iznenadili čvrstom igrom. Nismo se snašli, igrali smo mekano, držali smo loptu duže nego što bi trebalo. Rasturili su nam igru u prvom poluvremenu. Nešto smo krenuli agresivnije u drugom, ali to nije bilo dovoljno. Ovo je velika škola za nastavak takmičenja, da vidimo da nije sve tako lako kao u grupi, kao protiv drugih timova. Španci su razbili sve naše kretnje, nismo se snašli na agresivnu igru“, priznao je Raduljica.

Samokritični su srpski košarkaši posle poraza. I to je dobra vest u lošoj utakmic, prvi korak ka popravnom. 

Foto: FIBA


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara