Nedelja, 08.09.2019.

16:30

Francuska imala leto "iz pakla": Toplotni talas povećao smrtnost za 9 odsto

Toplotni talasi koji su u junu i julu zahvatili Francusku izazvali su oko 1.500 smrtnih slučajeva više nego što je to uobičajeno u tom periodu.

Izvor: Tanjug

Francuska imala leto
Ilustracija: EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Ipak, ta je brojka mnogo niža nego u letnjem periodu 2003. godine, podaci su Ministarstva zdravlja.

Ukupno 1.465 ljudi više nego inače umrlo je tokom vrućina u junu i julu, što je u proseku povećanje smrtnosti za oko 9 odsto u tom periodu.

''Toplotni talas iz 2003. godine trajao je 20 dana. Ove godine smo imali 18 dana, u dva talasa, i uspeli smo da smanjimo smrtnost zahvaljujući preventivnim merama'', rekla je Agnes Buzin, a prenosi Rojters.

Najviša temperatura u Francuskoj ovog leta bila je 46 stepeni i zabeležena je 28. juna u selima na jugu Francuske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: