Pretučen direktor Planinke

D. Zečević

08. 09. 2019. u 14:08

U svom dvorištu u porodičnoj kući u Kuršumliji iz čista mira napadnut Radovan Raičević. Topličanin, inače poslanik u Narodnoj skupštini, lakše povređen

Претучен директор Планинке

Radovan Raičević,Foto: D.Zečević

- Čoveka koji je upao u moje dvorište i koji mi je naneo povrede ne poznajem. Čuo sam posle da je ekscesna osoba i da je zbog nekih kredita ostao bez stana. Kod mene je došao da mu "Planinka" pomogne da dobije stan. Kada sam mu rekao da to nije nemoguće, počeo je da me bije - ovako je, za "Novosti", svedočio u nedelju Radovan Raičević, direktor firme "Planinka", koji je dobio batine pred svojom kućom u subotu uveče.

Događaj je šokirao ceo toplički kraj. Raičević je ugledan čelni čovek najjače firme u kraju, a uhapšeni S. B. (42) važi za problematičnog čoveka. Ipak, svi se čude odakle uopšte ideja nasilniku da se za pomoć obraća čoveku koji mu nikako nije mogao pomoći.

Nešto ranije, u "Planinki" je podeljeno 50 ugovora za posao. Proširile su se i vesti da je direktor stradao jer nije zaposlio problematičnog sugrađanina.

- Nije to razlog - demantovao je glasine Raičević. - Od mene je tražio pomoć oko stana i posavetovao sam ga se obrati Opštini i nadležnim službama.Okrenuo sam se da uđem u kuću, ali me je on uhvatio za ruku i tom prilikom me udario nekoliko puta.


Radovan Raičević (64), generalni direktor kuršumlijskog preduzeća "Planinka" u okviru kojeg posluju Lukovska i Prolom banja, zadobio je lakše telesne povrede.Policija je uhapsila S. V. (42) iz Kuršumlije, zbog sumnje da je izvršio krivično delo. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.


"Planinka" najuglednija firma u Toplici



U POLITICI

Posle ukazane pomoći u kuršumlijskom Domu zdravlja Raičević je prebačen na dijagnostiku u prokupačku bolnicu odakle je pušten na kućno lečenje. Inače osim što je direktor "Planinke", Raičević je bio predsednik Okružnog odbora SNS Topličkog okruga kao i narodni poslanik u Skupštini Srbije.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Zoran Kg

08.09.2019. 15:27

Lake telesne povrede, a upao čoveku u dvorište i tukao ga. Šta bi bilo da ga je napadnuti upucao, da li bi bila samoodbrana ili ubistvo???

Гојко

08.09.2019. 17:04

Pa direktor mu je ipak pomogao da dobije stan,može da bira,opštinski zatvor u Prokuplju ili okružni u Nišu.

Salee

08.09.2019. 17:14

Postoji li mehanizam kojim inspekcija moze utvrditi koliko se vode dnevno izvadi i upakuje ?!!?! Tacnije ,postoji li inspekcija???

jovan

08.09.2019. 23:21

@Salee - Ima. Sve sto se izvadi i upakuje ide u prodaju, ne baca se nista, ogranicenja nema. Nijedan proizvodjac nije vlasnik izvora vec ga dobija od drzave na koriscenje na 99 godina bez limita.

Juznoprugas

09.09.2019. 00:25

@Salee - Kad je Planinka dobila izvor na upravljanje i izlvacenje profita iz njega ne secam se da je bio neki tender niti su konkurisali ostali Srpski proizvodjaci flasirane vode iz Srbije?A kamoli iz inostranstva.