Amfilohije o Vučiću: Sram ga bilo, on će izdati Kosovo i Metohiju ako mu samo nešto daju 1Foto: EPA/Boris Pejović

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije upozorio je danas da će vlast u Beogradu „izdati Kosovo i Metohiju ako im samo nešto daju“ što, kako je naveo, povrđuje nedavna izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da priznanja Kosova nema bez „kompromisnog rešenja“.

„Sram bilo njega i svakog drugog koji se odriče svoga bića, pamćenja, svetinja… Sramna je to priča“, kazao je Amfilohije obraćajući se vernicima ispred crkve svetih apostola Petra i Pavla u Starom Rasu kod Novog Pazara, gde se obeležava 1.000 godina od prvog pisanog spomena Raško-prizrenske eparhije SPC.

Kako je preneo portal Kossev, mitropolit je kritikovao one koji kosovski zavet proglašavaju „mitologijom“, navodeći da je taj zavet „ugrađen u istoriju i samo biće srpskog naroda“.“Kažu, tamo na Kosovu nema ništa. Nema ništa u njihovoj glavi, a na Kosovu ima! Ostali su ne samo grobovi i groblja, već svetinje i narod božji, onaj najistrajniji Bogu i svetom Lazaru, da nauči i nas kako treba biti veran Bogu i svetinjama izvornim“, naveo je Amfilohije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari