Biznis Vesti
Park prijateljstva u Smederevu otvoren i za druge KINESKE KOMPANIJE

Park prijateljstva u Smederevu otvoren i za druge KINESKE KOMPANIJE

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je danas u okviru sajma “CIFIT 2019” sa zamenikom generalnog sekretara provincije Hebei, izaslanikom guvernera provincije Hebei Hao Điječengom i sa potpredsednikom kompanije HBIS Đijen Liuom.

Foto: Foto: Pixabay / screenshot

Oni su razgovarali o mogućnosti da se kapaciteti parka prijateljstva provincije Hebei i Srbije u Smederevu koriste od strane kineskih kompanija koje nisu iz Hebei provincije, saopšteno je iz Nacionalnog saveta.

Pročitajte još

Predstavnici guvernera provincije Hebei su se saglasili sa idejom da je park prijateljstva otvoren i za učeššće kineskih kompanija koje nisu iz provincije Hebei.

U konkretnom slučaju koji je izložžio Nikolić odgovorili su da će stupiti u kontakt sa zainteresovanom kompanijom kako bi se dogovorili o prostoru koji im je u okviru parka prijateljstva potreban.

Izaslanik guvernera provincije Hebei i potpredsednik kompanije HBIS doššli su u Sjamen povodom pisma koje je Nikolić uputio guverneru provincije Hebei.