Capital.ba

Zaposlenje moguće bez rezimea i propratnog pisma

08.09.2019. / 7:07

odlazak mladihAMSTERDAM, Kompanija “MamaLus” /MamaLoes/ prva je u Holandiji koja je počela sa zapošljavanjem radnika bez podnošenja rezimea i propratnog pisma.

Riječ je o takozvanom otvorenom zapošljavanju, gdje ljudi koji žele da rade treba samo da ostave svoje ime i kontakt podatke i da čekaju poziv.

Budući da radnici ne ispunjavaju nikakve upitnike i ne idu na posebne razgovore sa poslodavcem, posao dobijaju kada dobiju poziv iz firme, javlja “Juronjuz”.

Kompanija “MamaLus” bavi se prodajom predmeta za djecu preko interneta.

“Počeli smo da zapošljavamo ljude ne postavljajući nikakva pitanja i to se zove otvoreno zapošljavanje”, rekao je direktor kompanije “MamaLus” Lus de Volder.

On je rekao da se odluka o zapošljavanju ne donosi na osnovu procjene kanidata prema iskustvu ili nečem drugom.

“Nama je dovoljno da ta osoba kaže da može da obavlja taj posao. Mi njima onda dajemo priliku da obavljaju taj posao i da se dokažu”, rekao je De Volder za “Juronjuz”.

On je dodao da radnici počinju sa minimalnom platom, ali vremenom mogu da napreduju.

Otvoreni koncept zapošljavanja potekao je iz pekare “Grejston” u NJujorku koju je osnovao učitelj zen filozofije. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!