Vesti

0

Bakić i Hamović na promociji knjige u Kragujevcu o bojkotu izbora

Autor: JU

Izvor: Beta

Bakić i Hamović na promociji knjige u Kragujevcu o bojkotu izbora

Izvor: Foto: Medija centar

Dodao da, za razliku od ostalih u toj grupi koji su "žestoki pobornici bojkota", on ima ima "najmekši" stav.

Bakić je na tribini "Slobodno na Trgu slobode" predstavio svoju knjigu "Evropska krajnja desnica (1945-2018)" u izdanju preduzeća "Klio".

Rekao je da je bojkot "možda smislen ako bude praćen vrlo aktivnom kampanjom gde će se koristiti apsolutno svaka prilika kada vlast primenjuje nasilje prema nekom građaninu da svi priskoče i pomognu mu".

Kao primer je naveo to kada "izbacuju staricu zbog duga za Infostan, svi odu tamo i kažu: 'Ne damo, ne može, ako hoćete sve nas strpajte u zatvor!' ".

"Ako, međutim, bojkot bude uobičajena promocija političkih stranaka s pozivom na bojkot - to je besmisleno", ocenio je Bakić.

Gopvorio je i član Predsedništva Pokreta slobodnih građana (PSG) Zoran Hamović koji je rekao da mu se "čini kao da je podmetnuto da bojkot isključuje izbore i obrnuto".

"To su stvari koje su međusobno povezane, jer je bojkot samo instrument, sredstvo da dobijemo izbore kakve želimo. Time ne treba da isključujemo izbore. Izbori su ono što je za nas najvažnije. Mi želimo da na tim izborima postignemo najbolji mogući izborni rezultat" rekao je Hamović.

Hamović je procenio da sazrevaju uslovi u kojima se sve ozbiljnije razgovara i donose odluke, s manje emocija, a s više razuma.

On je rekao da se u PSG insistira na tome da se bojkot ne objavljuje sada, nego kada dođe trenutak za to.

Na promociji Bakićeve knjige Hamović je govorio u ime izdavačke kuće "Klio" i naveo da postoji problem da se promocija priredi u bibliotekama i drugim institucijama kulture širom Srbije.

"Drugim rečima, ono što je poruka od svih jeste: 'Plašimo se, plašimo se za svoje pozicije, plašimo se za svoju budućnost' ", rekao je Hamović i naveo da je drugačije u Beogradu i Kragujevcu, a najteže je u manjim mestima u Srbiji.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR