Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
UBLAŽENE KAZNE Banjalučkim inspektorima 14 godina robije zbog dilovanja droge

UBLAŽENE KAZNE Banjalučkim inspektorima 14 godina robije zbog dilovanja droge

Srđan Radulović i Ognjen Stijak osuđeni su danas u Okružnom sudu u Banjaluci na ukupno 14 godina i 3 meseca robije zbog organizovanog kriminala i dilovanja droge.

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Radulović je osuđen na 9 godina, a Stijak na 5 godina i 3 meseca. Raduloviću je skinuto godinu dana u odnosu na raniju presudu, a Stijaku dva meseca.

U ponovljenom postupku Radulović je označen kao organizator zločinačke grupe, koja se od 2011. do oktobra 2013. na području Banjaluke bavila prodajom droga. Stijak je bio član ove zločinačke organizacije.

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Prema presudi, Radulović i Stijak su koristili infrastrukturu MUP Republike Srpske za prodaju droge, što je uzeto kao posebno otežavajuća okolnost.

Pročitajte još

Nakon što je Ustavni sud BiH u martu prošle godine prihvatio apelaciju optuženih, Vrhovni sud RS je ukinuo pravosnažnu presudu bivšim inspektorima za narkotike CJB Banjaluka osuđenim na ukupno 15 godina i 5 meseci zatvora zbog organizovanog kriminala, jer suđenje nije bilo pošteno, a presuda je, kako je ocenjeno, bila zasnovana na nezakonitim dokazima, piše Srpskainfo.

Radulović i Stijak pušteni su na slobodu u aprilu prošle godine.