Veliko interesovanje za kosovkse izbore u dijaspori; glasanje od 18. septembra

Glasanje na prevremenim parlamentarnim izborima za kosovske građane u dijaspori počeće 18. septembra i trajaće do 4. oktobra.

Izvor: B92

Petak, 06.09.2019.

12:16

Veliko interesovanje za kosovkse izbore u dijaspori; glasanje od 18. septembra
Ilustracija: Depositphotos/ Yarr65

Portparol Centralne izborne komisije Kosova (CIK) Valjmir Eljezi izjavio je da će zainteresovani kosovski građani u dijaspori moći da se prijave za učešće na prevremenim parlamentarnim izborima do 10. septembra.

Prema njegovim rečima povećano je interesovanje dijaspore za glasanje na ovim izborima i do danas je primljeno oko šest hiljada prijava.

"Svi zainteresovani koji će biti uspešno registrovani tokom perioda prijave će moći da glasaju poštom od 18. septembra do 4. oktobra. Imaju znači 17 dana na raspolaganju", kazao je Eljezi i najavio da će vrlo brzo početi i kampanja informisanja građana o načinu i o procedurama glasanja.

CIK je u sredu objavio preliminarnu listu građana sa pravom glasa u kojoj su imena 1.972.466 građana potencijalnih glasača.

U spisku je veći broj glasača od građana Kosova što u CIK-u pravdaju da su na spisku pored građana koji žive na Kosovu i građani koji žive u dijaspori, a koji nisu imali pravo da budu upisani tokom popisa stanovništva.

Podsetimo, predsednik Alijanse za budućnost Kosova i premijer u ostavci Ramuš Haradinaj objavio je video-snimak posvećen građanima Kosova u dijaspori i pozvao ih da glasaju na predstojećim izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: