Inspektori "češljali" gradilišta

Inspektorat za rad Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije sproveo je opsežnu akciju vanrednog inspekcijskog nadzora.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 06.09.2019.

08:55

Inspektori
Foto: Depositphotos, akarelias, 5629064

Oni su obišli više gradilišta na teritoriji grada Beograda koja rade u noćnoj smeni.

Vanrednim inspekcijskim nadzorom obuhvaćene su gradilišta u svim gradskim opštinama.

Načelnica Drugog odeljenja Inspekcije rada za Grad Beograd Ana Ristanović rekla je da poslodavac mora da obezbedi uslove za bezbedan rad.

Navela je da poslodavci moraju inspektorima da daju na uvid dokumentaciju koja se odnosi na radno-pravni status zaposlenih, kao i uvid u ugovore o radu.

"Legitimišemo zaposlene, a kasnije ćemo videti u toku nadzora da li poseduju kompletnu dokumentaciju. Ovo je početak, a nastavak sledi u kancelariji. Biće kancelarijski nadzor gde ćemo kontrolisati rad u noćnim smenama, kasnije isplatu zarada, naknadu zarada i isplatu zarada za rad noću", rekla je Ristanovićeva.

Navela je da je na gradilištu na kome je ona s kolegama inspektorima obavljala vanredni nadzor bilo više od 25 radnika.

"Možda i svih 30 radnika, uklučujući i ljude koji dovoze i vozače s materijalom za rad", dodala je Ristanovićeva.

Kaže da će rezultati večerašnje ospežne akcije vanrednog inspekcijskog nadozra biti poznati sutra u 12 sati, a da će inspektori nakadno podneti Inspektoratu za rad konačan izveštaj o preduzetim merama, eventualanim nepravilnostima koje su utvrdili i načinu otklanjanja tih nepravilnsoti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: