ZA KOSTIĆA MALO 40 MILIONA EVRA: Inter jurio Srbina i davao velike pare, Ajntraht rekao NE
Foto: AP

Zlatna koka

ZA KOSTIĆA MALO 40 MILIONA EVRA: Inter jurio Srbina i davao velike pare, Ajntraht rekao NE

Fudbal -

Džaba vam novci, moji sinovci Ajntraht iz Frankfurta odbio veliki novac od Intera za fudbalera Srbije Filipa Kostića

Filip Kostić imao je ovog leta ponudu Intera vrednu 40.000.000 evra, ali je njegov klub Ajntraht iz Frankfurta odbio da ga proda. Fudbalski reprezentativac Srbije bio je velika želja trenera nero-azura Antonija Kontea.

Iako su Italijani bili veoma uporni, uprava Ajntrahta sa sportskim direktorom Fredijem Bobićem na čelu odlučila je da bi prodaja Filipa Kostića znatno oslabila ekipu, posebno posle unosnih transfera koje su ostvarili Luka Jović (prodat za 60.000.000 evra Realu), Sebastijan Aler (otišao u Vest Hem za 40.000.000 evra) i Ante Rebića (otišao na pozajmicu u Milan sa pravom otkupa od 25.000.000 evra).

- Fredi Bobić je verovao u mene kad niko nije! Ako me neki klub bude i dalje želeo, lako će doći do mene. Zadovoljan sam u Ajntrahtu, sistem 4-2-3-1 koji forsira trener Adi Hiter savršeno mi odgovara. Volim kad imam prostor, ali i slobodu da odlučim kada mogu napred ili nazad - poručio je Filip Kostić.

foto: EPA/Ronald Wittek

Filip Kostić imao je fantastičnu prošlu sezonu u kojoj je postigao 10 golova i udelio 13 asistencija. Srbin je prošlog leta stigao u Ajntraht iz Hamburga, prvo na pozajmicu, da bi klub iz Frankfurta vrlo brzo aktivirao klauzulu i otkupio ga za 6.000.000 evra. Filip Kostić ima ugovor sa Ajntrahtom do 2023. godine. Sjajni krilni fudbaler odlično je započeo i novu sezonu sa četiri gola i tri asistencije, a ukoliko nastavi tako, sigurno će uvećati svoju cenu na evropskom tržištu.

Napoli

MAKSIMOVIĆU NOVI UGOVOR

Fudbalski reprezentativac Srbije Nikola Maksimović dobio je ponudu Napolija da produži ugovor. Nekadašnji defanzivac Crvene zvezde ima ugovor sa Napolitancima do 2021. godine, ali mu je uprava spremila novi, do 2024. Italijanski mediji pišu da će mu plata biti između 2.500.000 i 3.000.000 evra godišnje. Maksimović je ovog leta odbio brojne ponude iz Serije A i inostranstva. Napoli ga je doveo u leto 2016. godine za 26.000.000 evra iz Torina.

foto: Profimedia

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track