Nova vest
Košarka

Četvrtak, 05.09.2019.

17:30

Đorđević: Šta reći o porazu Turske, Amerikanci su i dalje prvi favoriti

Reprezentacija Turske bila je na pragu da napravi najveće iznenađenje turnira i pobedi SAD, ali nije uspela. Taj meč je ukratko analizirao Aleksandar Đorđević.

Izvor: LN

Autor: LN

Đorđević: Šta reći o porazu Turske, Amerikanci su i dalje prvi favoriti
Photo by Tao Zhang/Getty Images

Amerikanci su pobedili nakon što je Turska promašila četiri bacanja u završnici meča i time ispustila sigurnu pobedu protiv prvog favorita turnira.

Turska je posle razočaravajućeg poraza izgubila i naredni meč od Češke, iako je pred njega bila veliki favorit.

"Turska odigra jednu fantastičnu, istorijsku utakmicu, koju je trebalo da pobedi i verovato bi išla dalje. Šta reći? Jeste iznenađenje što su oni ispali, ali Češka je sa jednim Satoranskim koji se potpuno iskristalisao kao lider te ekipe sigurno tim o kojem, uz Poljsku, treba voditi računa", kazao je Đorđević.

Selektor "orlova" je pohvalio način na koji je stručni štab Ufuka Saridže spremio meč protiv Amerikanaca.

"Treba rešiti zonsku odbranu ekipe koja istorijski igra fantastičnu zonsku odbranu. Setite se 2010. godine gde je Turska sa Tanjevićem odigrala, do finala, zonsku odbranu 2-1-2 ili 1-3-1 gde je sve te igrače obučio. Treba rešiti odbranu u koju ekipa veruje, a ta odbrana ne može da se reši ukoliko je lopta stalno u sistemu koji su Amerikanci mislili da mogu da odrade, a to je 1 na 1. Nije funkcionisalo, zona je morala da bude rešena drugačije. Dve-tri lopte ne uđu, a oni isu igrali sve sa spoljnim igračima. Turci su ih namučili, pročitali i šteta što nisu pobedili".

Selektor je pričao i o reprezentaciji Španije koja, kao i obično, "sporije pali".

"Čuo sam u avionu trenera Španije, koji je pričao da 'nisu nešto' i da nisu zadovoljni svojojm formom. Ti Španci dosta često umeju da krenu slabije, a onda polako da dižu formu. Vrti im se mnogo oko Rikija Rubija i Ljulja, naravno uz Gasola i braće Ernangomes. Imaju ozbiljnu reprezentaciju", istakao je selektor.


Furiozna igra Srbije u prva tri meča naterala je "bukmejkere" da joj daju ulogu prvog favorita za osvajanje Mundobasketa, ispred SAD. Selektor ipak i dalje smatra da su Amerikanci favoriti, a kaže da su takve stvari "ne smeju da ih poremete" i da ga "ne dotiču".

"Sigurno da nam je drago, ali to je samo jedan detalj koji nema nikakve veze i ne sme da nas poremeti. Ni vas (medije prim. aut) ni nas. Te stvari mene ne dotiču, ne bavim se time i verujte mi da nisam znao. Nisam nikada ni listić ispunio, ni kad smo bili klinci. To nije dobro. Oni su najveći favoriti, i dalje. Uz sve ove druge, a onda mi", zaključio je Đorđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve