Srbija bez treninga u hali na Portoriko i zavrzlama sa terminima

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.09.19. | 16:40

Nekoliko detalja iz srpskog hotela po dolasku u Vuhan

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Vuhana)

Fošan je prošlost, Vuhan sadašnjost, a svima u timu je cilj da Šangaj bude najbliža budućnost, odnosno da povratka na jug Kine više ne bude (u slučaju da budu drugi u Grupi J igrali bi četvrtfinale u Donguanu prim. aut). 

Izabrane vesti

Srpska košarkaška selekcija pristigla je u ranim popodnevnim časovima na novu destinaciju - Vuhan. Upućeni kažu da je to industrijski grad povezan mostovima. Sredina izgrađena na dve velike reke - Han i Jangce, dok je pejzaž isprepletan brdima, jezerima, barama i višespratnicama tako karakterističnim za ovaj deo sveta... Daleko življi grad od Fošana, a zbog brojnih fabrika i razvijene industrije miris smoga je i te kako prisutan, što čini da se na već postojeću klinu još teže diše...

Ekipa je daleko od sveta, fabrika i svakodnevnog ludila u centru grada, gde je logično i najprometnije. Dok čekamo zvanični početak konferencije za štampu, selektor Aleksandar Đorđević novinarima u hotelu otkriva zanimljiv detalj:
“Kaže mi Jovica Aničić (ekonom tima prim. aut) da nam je tovar bio tonu i 180 kilograma težak, to vam je možda zanimljivo. Sve stvari smo poslali još posle utakmice autobusom, stigao je danas redovno. Mi smo putovali samo s ručnim prtljagom“, otkriva nam selektor detalje selidbe u srce pokrajine Hubei.

Ubrzo na iznosi još novosti - Srbija će meč sa Portorikom dočekati bez odrađenog treninga u dvorani u Vuhanu! Razlog je u terminima koje je Srbija dobila za rad i stalna pomeranja istih. Prvobitno je trening bio planiran za oko 17 časova, pa je prvo odložen za 19.00, da bi ubrzo od portparola tima Vladimira Sibinovića stiglo da će trening biti u 16 časova, posle čega je ubrzo sve odloženo... 
“Zahtevne su satnice. Probudili smo se u pola sedam, doručkovali, a onda više od sat i po putovali do aerodroma, odakle smo uz dobru organizaciju lako prošli do aviona. Ušle su sve četiri ekipe i došli do Vuhana. Oko 14.45 smo završili s ručkom, a imali smo promenjenu satnicu treninga, dali su nam terminu 16.00 i mi smo odmah odlučili da ne idemo, jer je to sve jako, jako naporno fizički za igrače. Odradili smo lagani trening u hotelu, što je običaj kada imamo utakmicu jednu za drugom. Sve je prošlo u dobrom redu, regularno. Novi grad, novi hotel, sve ostalo je isto. Hale slične, parketi, koševi, tako da će nam biti potrebno samo malo vremena da se adaptiramo na nove uslove“.

Đorđević kaže da neće biti ni treninga u petak ujutru pre utakmice. Naravno, opet zbog satnice...
“Nećemo imati trening u petak, pošto je termin opet rano ujutru. Mislim da je bolje da se sačuva energija. Vrlo je malo vremena prošlo je između utakmice koja se kasno završila, do treninga koji bi bio u petak ujutru, tako da nije ni to dobro u ovako zahtevnom takmičenju. Imamo svoj način na koji ćemo da se pripremimo za ovakvu utakmicu“.

Orlovi su svoj program odradili u hotelu, pa će potpuno sveži dočekati meč s Portorikom koji je zakazan za 16.30 po vremenu u Vuhanu, što je 10.30 u Srbiji.
“Koncentracija je dobra u timu. Svi igrači su dobro reagovali, odradili dobar trening kako bi vratili telo u tonus. To je cilj“.

Đorđevića muči nešto što nema direktnu vezu s treninzima i radom tima... 
“Jedina stvar o kojoj zaista treba razmišljati jesu ova putovanja između dve faze. Verujem da i vama to teško padne, a možete da zamislite igrače posle utakmice koja se kasno završi, pa onda moraju rano da ustaju i prekidaju onaj tvrdi san koji im zapravo donosi oporavak. Moraju da ustaju u 7-8 i da se pojave negde do 14 časova. Imamo iskustvo i znamo kako da se spremamo za te stvari, kako da odradimo treninge oporavka između dve utakmice. Od nas zavisi da li ćemo biti prvi ili drugi, da li ćemo da se selimo ovde malo bliže (Šangaj) ili ćemo da se vraćamo tamo malo dalje (Donguan)“.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara