AKTUELNO

Teritorije su bitne, ali su ljudi najvažniji, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da moramo da budemo što snažniji, hrabriji i jedinstveniji da sačuvamo jedinstvo i nacionalne interese na KiM.

-Bilo bi nam drugačije da smo to sve znali 30 i 100 godina ranije - rekao je predsednik u Budimpešti. Rekao je da je srećan što su se Ksenija Bozović iz GI SDP ubijenog Olivera Ivanovića i drugi prikljucili Srpskoj listi.

-Nama je najvažnije jedinstvo, kojim se suprotstavljamo pokusajima Albanaca i dela međunarodne zajednice i onih koje oni podrzavaju na rusenju tog jedinstva - istakao je.

Ističe da je dolazak Božović dobar za SL, da je to ozbiljna žena, kao i da su dobri dogovori o namerama da se sve snage na KiM ujedinjuju.

Moj posao da radim, a dokoni popovi...

Vučić rekao je danas da je u Medveđi bio povodom predstojećih lokalnih izbora i da to nije ni krio, te da ne razume primedbe dokonih. -U Medveđi sam bio u kampanji na patijskom skupu, to nije tajna, imate lokalne izbore, lista Aleksandar Vučić , u čemu je problem - istakao je Vučić povodom primedbi da je bio u kampanji, uz opasku da "dokon pop i jariće krsti". On je rekao i da je u Leskovcu bio kako bi obišao bolnicu i stadion Dubočica i napomenuo da njegov posao nije da sedi u četiri zida, već da radi više i da rešava probleme. Ocenio je i da će na lokalne izbore u Medveđi izaći preko 50 odsto ljudi.-Meni takve gluposti ne mogu na pamet da padnu, oni koji nemaju sta da rade, nemaju nikakvih briga, ni muka, pa mogu da izmišljaju, psuju, da kažu ružnu rec, a nikada ništa nisu uradili. Oni nisu u stanju ni da dobiju u mesnoj zajednici - ukazao je Vučić. On je istakao i da će se boriti za svaki glas, zato što vredno i dobro rade za građane. Ponovio je i da je SNS spreman za kompromis za sve što dogovorom može da se postigne, sa onima koji dogovor hoće. -Za one koji neće, oni neka rade kako hoće - rekao je Vučić. -Pravite mitinge, nemojte na izbore, samo nemojte da maltretirate druge ljude, i nemojte nasiljem da pokusavate bilo sta. Vlast će se menjati samo izbornom voljom naroda, drugačije neće moći, taj film nećete gledati - ponovio je predsednik.

-To nije pitanje partija, već opstanka naseg naroda - poručio je Vučić. Povodom posete američkih kongresmena Prištini kaže da ne misli da se mnogo menja u američkom stavu kada je Kosovo u pitanju, niti smo mi na to mogli da utičemo.

-Amerika je velika sila, to su taktički odnosi da se govori da pritisak mora da bude i na jednoj i na drugoj strani - ocenio je Vučić. SAD podžavaju nezavisnost Kosova, a naše je, ponavlja, da izvucemo najviše sto možemo, a izgubimo najmanje što moramo".

-Naša pozicija nije laka i neće biti nimalo laka - ocenio je predsednik. Povodom izjave Aljbina Kutrija da dijalog mora da postoji uz određene uslove, Vučić je napomenuo da izgleda svi imaju neke uslove.

-Mi nemamo uslove, samo postoji smisao i besmisao dijaloga. Besmisleno je da razgovarate sa nekim ko vam kaže 'uvodimo takse'. Mi drugih uslova nemamo, osim ukidanja taksi. Mi smo za razgovore spremni, a oni samo da se ponasaju civilizovano i u skladu sa normama 21. veka i potpisanim sporazumima - istakao je Vučić. Kakvog smisla imaju novi sporazumi, ako ne poštujete ni sporazume iz 2006. godine kakav je Cefta, zapitao je predsednik.

#Aleksandar Vučić

'