Nova vest
Odbojka

Sreda, 04.09.2019.

20:05

"Naš najbolji meč do sada"

Tijana Bošković i Brankica Miihajlović, odbojkašice Srbije, saglasne su u tome da je u meču sa Bugarskom naša selekcija pokazala najbolju igru na turniru.

Izvor: MT

Autor: MT

Foto: CEV

Izabranice Zorana Terzića rutinski su pobedile našeg istočnog suseda sa 3-0 u setovima i tako se plasirale u novo polufinale Evropskog prvenstva.

Najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković kaže da je meč bio izuzetno težak i da je Bugarska pružila dobar otpor, što se po rezultatu možda ne može zaključiti.

"Mislim da je ovo bila naša najbolja igra od početka turnira, od prvog do poslednjeg poena. Drago mi je što nismo dozvolile Bugarskoj da uđe u četvrti set. Iskrena da budem bilo je izuzetno teško. Bugarska je dobro igrala, posebno u odbrani. Ponosna sam na nas", rekla je Tijana Bošković.

Brankica Mihajlović kaže da predstojeće polufinale dočekuju sa mnogo samopouzdanja.

"Očekivale smo isto što i nacija. Mislim da smo u ovom trenutku dosta kvalitetnija ekipa od njih. Mnogo puta smo se nalazili u ovakvim sitaucijama, nismo potcenili protivnika ni u jednom trenutku. Igrale smo timski i zaista me to raduje pred polufinalni meč. U ovoj fazi takmičenja morate da budete puni samopouzdanja. Znamo da igramo odbojku, ali neke nijanse mogu da odluče pobednika", rekla je Brankica Mihajlović.

Srbija će za plasman u finale igrati protiv Italije, u subotu, u Ankari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve
Odbojka

Poraz Srbije na startu Lige nacija

Odbojkašice Srbije izgubile su prošle noći u Rio de Žaneiru od Dominikanske Republike sa 1:3 (18:25, 17:25, 25:21, 20:25) u prvom meču ovogodišnjeg izdanja Lige nacija.

Beta

8:10

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu