Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Izetbegović: Neki uticajni predstavnici međunarodne zajednice dogovaraju nastavak razgovora o Savetu ministara

Izetbegović: Neki uticajni predstavnici međunarodne zajednice dogovaraju nastavak razgovora o Savetu ministara

Predsednik SDA BiH Bakir Izetbegović izjavio je da "neki veoma uticajni predstavnici međunarodne zajednice" ovih dana intenzivno rade na tome da bude nastavljen razgovor lidera SNSD-a, HDZ-a BiH i SDA, s ciljem konačnog dogovora o formiranju Saveta ministara.

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

-Ali, ne znam šta planiraju Dodik i SNSD. Bilo je sa njihove strane ultimatuma, blokada, pretnji daljim zaoštravanjem krize, čak i vraćanjem nadležnosti - rekao je Izetbegović za Avaz i dodao da se nada da će odustati od takvih scenarija.

Izetbegović kaže da nije nemoguće da SNSD isproba i deo najavljenog plana, koji, kako kaže, "doživljava kao pretnje".

Poručio je da će ukoliko Dodik "nastavi sa opstrukcijama", SDA nastaviti da funkcioniše sa svojim partnerima u Savetu ministara - SDS i PDP i da će to tako biti dok ne dođe do "sazrevanja u SNSD".

Jednomesečni rok za formiranje Saveta ministara, koji su dogovorili lideri SNSD, HDZ BiH i SDA, ističe danas, ali, zbog neslaganja u vezi sa Nacionalnim godišnjim programom (ANP), članovi Predsedništva BiH nisu u tom roku uspeli da se saglase o imenovanju Zorana Tegeltije kao kandidata za predsedavajućeg Saveta ministara.