Kina optužila „Fedeks“ za nelegalno slanje oružja u Hongkong

NovostiOnline

05. 09. 2019. u 01:59

Vlasti Kine osumnjičile su američku kompaniju , koja pruža poštanske usluge širom sveta, za pokušaj nelegalnog slanja hladnog oružja u Hongkong

Кина оптужила „Федекс“ за нелегално слање оружја у Хонгконг

AP Photo

Vlasti Kine osumnjičile su američku kompaniju , koja pruža poštanske usluge širom sveta, za pokušaj nelegalnog slanja hladnog oružja u Hongkong, u kome se održavaju masovni protesti, saopštio je list „Saut Čajna morning post“.

Kako se navodi — u jednoj od filijala „Fedeksa“ u kontinentalnoj Kini registrovana je pošiljka sa setom nestandardnih noževa, koja je bila namenjena za slanje u Hongkong.

Prema pisanju kineskog lista — prodaja, proizvodnja i kupovina takvih noževa u Kini zahteva posebno odobrenje, jer spadaju u kategoriju „opasno oružje“. Pošiljka je zaplenjena, a istraga slučaja je u toku.

U međuvremenu su iz kompanije „Fedeks“ izjavili da je pošiljka bila obrađena u skladu sa standardnim bezbednosnim procedurama. Kompanija tvrdi da je pošiljku poslao redovan klijent i da nisu prekršena nikakva pravila.

Na kraju pošiljka nije stigla do primaoca, čiji se identitet ne navodi. Nije otkriveno ni o kom broju noževa je reč, niti koje su njihove karakteristike.

Podsetimo — krajem maja ove godine vlasti Kine optužile su „Fedeks“ za neosnovano preusmeravanje za SAD dve pošiljke namenjene za kinesku kompaniju „Huavej“, kojoj su SAD uvele sankcije. Sredinom avgusta, policija grada Fudžou pokrenula je istragu o pošiljci u kojoj se nalazilo vatreno oružje, a koju je dostavio „Fedeks“ iz SAD.



sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)