PROTEST ISPRED CENTRA ZA SOCIJALNI RAD: Kragujevčanin Ivan Suvačarević: Oduzeto mi je starateljstvo nad ćerkom (6) uprkos protivljenju struke, veštačenju i želji devojčice da živi s ocem (FOTO)
Foto: Kurir

PROTEST ISPRED CENTRA ZA SOCIJALNI RAD: Kragujevčanin Ivan Suvačarević: Oduzeto mi je starateljstvo nad ćerkom (6) uprkos protivljenju struke, veštačenju i želji devojčice da živi s ocem (FOTO)

Društvo -

Po završetku protesta u pratnji dvojice policajaca Suvačarević je odveden u obližnju policijsku stanicu

KRAGUJEVAC - Ispred Centra za socijalni rad "Solidarnost" u Kragujevcu održan je protest grupe građana kao podrška sugrađaninu.

Ivan Suvačarević tvrdi da je taj centar starateljstvo nad njegovom šestogodišnjom ćerkom poverio majci uprkos protivljenju struke, veštačenju i želji devojčice da živi s ocem.

Tokom protesta kod Centra za socijalni rad bilo je desetak policajaca, a jedan broj i u samoj zgradi.

Po završetku protesta u pratnji dvojice policajaca Suvačarević je odveden u obližnju policijsku stanicu.

foto: Kurir

Prema rečima Suvačarevića, rukovodilac u policiji mu je rekao da protest smeta zaposlenima i ometa rad Centra, da mu je ovog puta bilo dozvoljeno da

protestuje, ali da sledeći put neće.

Direktor Centra za socijalni rad Momir Borić u saopštenje je napisao da neće davati izjave povodom protesta.

Suvačerević je rekao za agenciju Beta da je današnji protest bio zbog sistema rada kragujevačkog Centra koji i druge roditelje može da dovede u istu situaciju.

On kaže da je Centar na njegovom predmetu radio "tajno" i da je odluka doneta pod pritiskom rukovodstva te institucije.

Suvačarević je rekao da je ranije zajedno sa uzbunjivačima iz Centra za socijalni rad u Kragujevcu podneo krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu - Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije u Kraljevu, za krivično delo trgovina uticajem i korupcija protiv zamenika direktora i psihologa u Centru za socijalni rad.

foto: Kurir

Suvačarević smatra da je na donošenje "mišljenja Centra u korist majke uticala njena funkcija, odnosno da je državni revizor".

"Ili se plaše njene funkcije, ili imaju neku korist", kazao je Suvačarević i dodao da dete sada "ne živi u sigurnom okruženju" jer je majka devojčice "emotivno lišena" osoba koje ne može da joj pruži "pravu ljubav" i nema vremena da provodi sa njom.

Protiv majke je ranije više puta podnosio prijave zbog nasilja nad detetom, za koje, kako je kazao, poseduje i medicinsku dokumentaciju.

Napomenuo je da na adresi majke živi i njen brat koji je pravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu zbog silovanja.

"Centar za socijalni rad sve to zna, ali ćuti... Bitan im je interes samo roditelja koji je na funkciji", rekao je Suvačarević.

foto: Kurir

On je naveo da je na osnovu "nameštenog mišljenja" Centra za socijalni rad Osnovni sud u Kragujevcu doneo privremenu meru i da je dete povereno majci do donošenja konačne odluke o starateljstvu.

On ćerku može da vidja dva puta nedeljno po jedan sat u Centru za socijalni rad, u prisustvu službenika Centra i policije.

"Za istoriju"

- Predsednik Suda Zoran Ilić, iza koga stoji njegov prijatelj Tomislav Nikolić sam u svojoj odluci kaže da me tera u zatvor protivzakonito. To će ući u istoriju srpskog sudstva-rekao je Suvarčević na protestu.

(Kurir.rs / Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track