SELEKTOR ODBOJKAŠICA KONAČNO ZADOVOLJAN, ALI UPOZORAVA: Motivacija je bila na višem nivou, ali tek nam sad slede odlučujuće utakmice
Foto: EPA/KIYOSHI OTA

EVROPSKO PRVENSTVO

SELEKTOR ODBOJKAŠICA KONAČNO ZADOVOLJAN, ALI UPOZORAVA: Motivacija je bila na višem nivou, ali tek nam sad slede odlučujuće utakmice

Ostali sportovi -

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je motivacija, a samim tim i igra ekipe na današnjoj utakmici protiv Bugarske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva bila na znatno višem nivou, ali i istakao da predstoje dva najbitnija meča.

"Ne znam da li je ovo bila lakša pobeda nego u grupi. Tada smo u prvom setu imali malo problema, a posle je bila prilično lako dobijena. Igra je danas, odnosno motivacija kod igračica bila je na znatno višem nivou", rekao je Terzić.

Odbojkašice Srbije plasirale su se danas u peto uzastopno polufinale Evropskog prvenstva, pobedivši Bugarsu u Ankari sa 3:0 u setovima, a na pitanje koliko je teško nositi to breme, Terzić je rekao da "jeste teško i da naravno to predstavlja pritisak".

"Naravno da nije lako, do sada se bore kakao treba, mirne su u glavi i razmišjaju o utakmici koja sledi. Imaju dosta iskustva i pameti da ne razmišljaju o tom pritisku i da taj pritisak ne utiče preterano na njih", rekao je Terzić.

Srbija će u polufinalu Evropskog prvenstva igrati protiv Italije, koja je pobedila Rusiju 3:1, a Terzić je, dok još nije znao narednog rivala, rekao da je njebitno koji će protivnik biti, kao i da su predstojeće dve utakmice najbitnije na šampionatu.

"Potpuno svejedno, to su dve jake ekipe. Svakako će biti teško polufinale koja god ekipa da dođe. Slede nam dve utakmice, obe su podjednako važne, jer bez obzira svaka medalje uspeh", rekao je on.

(Beta, Foto: EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track