Najnovije vesti
Vesti Hronika
"TO JE KAO DA ODRASLA OSOBA UZME 5,6 TABLETA ODJEDNOM" Muškarac koji je bratancima dao tablete ekstazija tek IZAŠAO IZ ZATVORA

"TO JE KAO DA ODRASLA OSOBA UZME 5,6 TABLETA ODJEDNOM" Muškarac koji je bratancima dao tablete ekstazija tek IZAŠAO IZ ZATVORA

Perica D, koji je uhapšen zbog sumnje da je deci svog brata, starosti tri i šest godina, dao po tabletu ekstazija, policiji je poznat kao dugogodišnji korisnik opojnih droga i izvršilac sitnijih krivičnih dela.

Perica D. dao bratancima tablete ekstazija Foto: privatna arhiva / Privatna arhiva
Perica D. dao bratancima tablete ekstazija

Kako saznajemo, on je nekoliko puta osuđivan na zatvorske kazne.

Perica D. uhapšen je nakon što je juče uveče bratancima, devojčici od šest i dečaku od tri godine, dao tablete ekstazija u porodičnoj kući u novopazarskom naselju Ćerimidžinica.

- Sumnja se da je on mališanima dao po jednu tableticu ekstazija. Uskoro su deca počela čudno da se ponašaju, žalila su se da im nije dobro, pa ih je majka hitno odvela kod doktora – kaže za "Blic" izvor iz istrage.

Pročitajte još

O svemu je obaveštena i policija koja je odmah uhapsila Pericu, a prilikom pretresa kuće pronađena je manja količina ekstazija i amfetamina.

- Po nalogu nadležnog tužioca, određen mu je pritvor do 48 sati, a osumnjičen je da je počinio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga – navode u novopazarskoj policiji.

Inače, Perica D. je i komšijama poznat kao dugogodišnji korisnik opojnih droga i izvršilac sitnijih krivičnih dela.

- Kao dete je bio veoma dobar, ali je tokom tinejdžerskih dana počeo da koristi droge i tada postao problematičan. Hapsili su ga zbog posedovanja droge, krađa, provala. Do nedavno je bio u zatvoru, tek je izašao. Viđao sam ga ovih dana, mislio sam da će se opametiti i smiriti, ali kad sam video policiju ispred njihove kuće, bilo mi je jasno po koga su došli, ali zaprepastio sam se kad sam čuo šta je uradio – priča za "Blic" jedan od komšija.

Tablete ekstazija
Tablete ekstazija

Prema nezvaničnim informacijama, Perica D. je trebalo da odsluži još dve godine zatvora.

 - Upravo je ovih dana trebalo da se javi u Kazneno – popravni zavod u Nišu na izdržavanje te kazne po pravosnažnoj presudi. Radi se o višestrukom povratniku u izvršavanju krivičnih dela – dodaje naš izvor.

Deca u bolnicu primljena ošamućena

Prilikom prijema u bolnicu, nesrećna deca bila su ošamućena i dezorijentisana, a pregledom je utvrđeno prisustvo narkotika u organizmu mališana.

- Odmah su primenjene terapije za detoksikaciju organizma i ispiranje želuca, a dečak i devojčica su ostavljeni na posmatranju tokom noći, posle čega se osećaju dobro i nema komplikacija. Brzo se reagovalo, ta količina narkotika nije uopšte bezazlena uzimajući u obzir njihovu telesnu težinu. To je uporedivo sa, na primer, kada bi odrasla osoba odjednom uzela 6-7 tableta ekstazija – kažu lekari Opšte bolnice u Novom Pazaru.