Nova vest
Košarka

Sreda, 04.09.2019.

16:41

Rusija propustila šansu da pobedi Argentinu!

Košarkaška reprezentacija Argentine je savladala Rusiju sa 69:61 u poslednjem meču prve faze Svetskog kupa.

Izvor: SV

Autor: SV

Rusija propustila šansu da pobedi Argentinu!
Foto: FIBA

"Gaučosi" su na taj način obezbedili prvu poziciju na kraju takmičenja u Grupi B sa maksimalne tri pobede.

U veoma dinamičnoj utakmici obe ekipe su imale svoje šanse da stignu do trijumfa, ali je u finišu meča nedostajalo koncentracije ruskom timu, pa je na kraju Argentina uspela da ostvari pobedu.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Fakundo Kampaco (21 poen, 7 asistencija, 6 skokova), a istakao se i u poslednjem minutu, kada je realizovao napad, a potom i slobodno bacanje čime je praktično rešio pitanje pobednika.

Dvocifreni učinak su imali još Luis Skola i Markos Delija sa po 13 poena.

Na drugoj strani je odličnu partiju pružio Andrej Zubkov sa 18 poena i 7 skokova, dok je Nikita Kurbanov upisao 13.

Ruska selekcija je bolje ušla u meč i na kraju prve deonice je imala prednost od pet poena (17:12), ali je Argentina pronašla ritam u drugoj četvrtini.

"Gaučosi" su potpuno preuzeli kontrolu nad utakmicom i na poluvremenu su imali šest poena viška - 39:33.

Ekipa Rusije kao da je ostala u svlačionici na velikom odmoru pa je u trećoj četvrtini upisala svega sedam poena, pa je Argentina imala prednost od 13 poena uoči poslednje deonice.

U finalnih deset minuta Rusija je ušla serijom od 11:0, ali nije stigla do izjednačenja jer su poene za Argentinu postigli Kampaco i Gabrijel Dek.

Još četiri puta je ruska selekcija dolazila na posed zaostatka, međutim košarkaši Argentine su imali odgovor u svakoj situaciji, a uz to presudne su bili prekršaj u napadu Kurbanova i izgubljena lopta Andreja Sopina na 22 sekunde do kraja meča.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu