Italijani: Srbi mnogo jaki u reketu, bilo nam je baš teško

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.09.19. | 16:23

„Da biste mogli da se takmičite protiv Srbije morate da budete na 100 odsto, a mi smo bili na ispod 90“

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Kine)

Srbija nije baš lako izašla na kraj sa Italijom, ali ako se gleda samo rezultat to je ubedljiva pobeda. Mnogi naše Orlove svrstavaju među prve kandidate za zlato, a to je danas Italija imala prilike da oseti na svojoj koži.

Izabrane vesti

Azuri ističu koliko je teško igrati protiv našeg tima.
Probali smo da ih dovedemo u problem, mislim da smo uspeli u tome u većem delu utakmice. Čestitam Srbiji na pobedi, mi smo se kvalifikovali i ponosan sam na saigrače i tim. Moramo da odmorimo i odigramo dobru sledeću utakmicu, koja je najvažnija za nas“, rekao je Điđi Datome koji jako dobro zna kvalitete Srbije.

Selektor Azura Meo Saketi objasnio je stanje na parketu...
Teško je bilo da igramo protiv Srbije, mnogo su jaki u reketu, pritom su pogađali dosta šuteva, brzo im se kretala lopta u napadu... Bilo nam je baš teško. Mi nemamo unutrašnju igru za naše centre, guramo loptu spolja za naše šutere. Da biste mogli da se takmičite protiv Srbije morate da budete na 100 odsto, a mi smo bili na ispod 90“, rekao je Saketi.

Srbija izvela 16 slobodnih bacanja u trećoj deonici?
Teško je čuvati ih unutra. Probali smo da odgovorimo fizički na njihovu igru, a oni su pogađali slobodna bacanja. Znamo da je njihova snaga unutra, nije to novost za nas“, istakao je Saketi.

Srbija ide u drugu rundu sa 3-0, Italija sa 2-1.

FOTO: FIBA Basketball


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara