Dejanu Miroviću ukinuta zabrana ulaska u Crnu Goru (FOTO)

V.N.

04. 09. 2019. u 15:37

Profesor univerziteta Dejan Mirović dobio je danas obaveštenje da je ukinuto rešenje kojim mu je prošle godine zabranjen ulazak u Crnu Goru

Дејану Мировићу укинута забрана уласка у Црну Гору (ФОТО)

Foto: Z.Jovanović

PROFESOR univerziteta Dejan Mirović dobio je danas obaveštenje da je ukinuto rešenje kojim mu je prošle godine zabranjen ulazak u Crnu Goru.


- Rešenje o ukidanju zabrane je navodno doneto u martu, ali nam je zbog "misterioznih" razloga dostavljeno tek sada, šest meseci kasnije - kaže Mirović koji je tužbu zbog zabrane ulaska podneo pred Upravnim sudom Crne Gore. - U dokumentu se usvajaju svi navodi iz tužbe koju je podneo moj advokat Ivan Ninić - da ne postoji nijedna pravna činjenica koja može da opravda meru zabrane ulaska koje je primenjena pre deset meseci kada sam se pojavio na graničnom prelazu Dobrakovo.

On objašnjava da je zanimljivo da je ovo rešenje potpisala zamenica ministra policije Melvudina Nihodžića, Milanka Baković, koja je ranije odbila njegovu žalbu na zabranu ulaska. I ministar Nihodžić je nedavno, tvrdi Mirović, "neistinito odgovorio na poslaničko pitanje o zabrani ulaska u zemlju".

- Ovim rešenjem pokušava se prikriti činjenica da Nihodžić nije govorio istinu kada je rekao da nema zabrane ulaska za akademika Matiju Bećkovića, istoričare Čedomira Antića i Aleksandra Rakovića i moju malenkost - objašnjava Mirović i dodaje da će tražiti nadoknadu sudskih troškova, ali i nematerijalne štete "zbog hajke koja je protiv njega i njegove porodice vođena deset meseci u rodnom Ulcinju".

Inače, krajem prošle godine u javnosti su se pojavile vesti da je srpskim intelektualcima zabranje ulaz u Crnu Goru zbog mogućnosti da se pojave ne obeležavanju stogodišnjice Podgoričke skupštine.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije