U KABINETU PREDSEDNIKA OTKRIVENA ŠPIJUNSKA KAMERA: Obrador nije iznenađen, evo ko je sve mogao da je postavi (VIDEO)
Foto: Screenshot

skandal u meksiku

U KABINETU PREDSEDNIKA OTKRIVENA ŠPIJUNSKA KAMERA: Obrador nije iznenađen, evo ko je sve mogao da je postavi (VIDEO)

Planeta -

Meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador pokazao je u utorak novinarima minijaturnu kameru za koju tvrdi kako je korištena za špijuniranje njegovih sastanaka u jednoj od soba Nacionalne palate, sjedišta meksičke vlade.

'Nema ničeg tajnog ili skrivenog, stoga ne smatramo kako je ovo velika stvar', rekao je Obrador na konferenciji za novinare, a prenose svetski mediji.

Obrador je rekao novinarima kako mu je kamera privukla pažnju zbog svoje veličine te da je soba u kojoj je pronađena korišćena za sastanke s ministrima. Pritom nije hteo da spekuliše o tome ko je postavio kameru niti koliko se dugo ona tamo nalazila.

Aktuelni meksički predsednik nalazi se na čelu države od sredine prošlog decembra, nakon što je pobedio na predsjedničkim izborima osvojivši 53 posto glasova, dvostruko više od najbližeg protivkandidata.

Obrador, koji dolazi iz levog političkog spektra, najavio je u pobedničkom govoru kako će mu glavni zadatak biti iskorenjivanje korupcije i rad na poboljšanju odnosa sa Sjedinjenim Državama.

Zbog 'čišćenja sistema' Obrador se mnogima našao na putu, ponajviše moćnim i beskrupuloznim šefovima narko-kartela, stoga mnogi smatraju kako iza kamere postavljene u njegov ured stoji tamošnja mafija.

Pojedini pak ukazuju na to da su i Obradorove najave o reviziji unosnih energetskih poslova vađenja nafte u Meksičkom zalivu mogle naerati biznismene da putem tajno postavljene kamere kontrolišu svaki predsednikov potez.

Treba reći i kako je Obrador veliki kritičar američkog predsednika Donalda Trampa, osobito na području američko-meksičkih odnosa i izgradnje pograničnog zida, pa je o njima napisao i knjigu 'Slušaj me, Trampe!'.

Kritičari porede Obradora s Ugom Čavezom, nekadašnjim socijalističkim predsednikom Venecuele.

Kurir.rs/Tportal.hr

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track