US OPEN - ATP: Sve oči uprte u Nadala

Vreme čitanja: 1min | sre. 04.09.19. | 14:00

Španac, jedini preostali od "velike trojke" traži prolaz u polufinale protiv omalenog Švarcmana. Pobednik ide na boljge iz meča Monfis - Beretini.

Poslednja dva tenisera koji će se naći u polufinalu ovogodišnjeg izdanja US opena, gde će se pridružiti Danilu Medvedevu i Grigoru Dimitrovu biće odlučena danas. 

RASPORED MEČEVA (+6 Č)

Izabrane vesti

Drugi meč dana, a treće muško četvrtfinale igraju Mateo Beretini i Gael Monfis, dva tenisera od kojih se nije očekivalo da se probiju do četvrtrfinala poslednjeg grend slema sezone, ali su im umnogome pomogli uslovi, pre svega veoma spora podloga.

Ovo je prvo odmeravanje između Italijana i Francuza, a po onome što su prikazali u Njujorku treba očekivati veliku, tesnu borbu. Više šanse dajemo Monfisu, pre svega zbog iskustva.

Od preostalih tenisera u žrebu US opena svakako najviše šanse za osvajanje titule daju se Rafaelu Nadalu, pošto su ispali aktuelni šampion, Novak Đoković i Rodžer Federer. Protivnik u četvrtfinalu mu je neizmerno talentovan, ali previše nizak Argentinac koji ima 0-7 protiv Španca. Dijego Švarcman ima neke od najboljih i "najčistijih" udaraca na turu, ali mu je servis slaba tačka. I upravo će ta "ahilova peta" biti ona na čemu će Španac najviše raditi. Rafa je u odličnoj formi, cilja 19. grend slem titulu do koje mu je potrebno da ostavri još tri trijumfa, te bi mogao bi ovo brzo da završi.

ATP ŽREB

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara