Najnovije vesti
Vesti Svet
19 SATI ZAGLAVLJENI NA 60 METARA VISINE Dramatična akcija spsavanja u nemačkom zabavnom parku (VIDEO)

19 SATI ZAGLAVLJENI NA 60 METARA VISINE Dramatična akcija spsavanja u nemačkom zabavnom parku (VIDEO)

U zabavnom parku “Frajcajtland Gajzelvind” u Minhenu (nemačka pokrajina Bavarska) u utorak uveče spaseno je oko 25 osoba iz pokretne platforme, koja se u 16.30 zaglavila na visini od oko 60 metara.

Toranj Minhen Foto: Lucas7777 / Wikipedia
Toranj Minhen

Iz za sada nepoznatih razloga, atrakcija “Vrh sveta” (Top of the World) prebacila je na modus u slučaju kvara, a zbog nemogućnosti da se platforma spusti, u akciji spasavanja učestvovali su helikopteri i stručnjaci za spasavanje na velikim visinama. Oni su prvo obezbedili platformu, a zatim, jednog po jednog, pomoću sajle, spustili do helikoptera. Dete, koje nije htelo da se spusti, na kraju je spustio spasilac.

Kako je saopštila policija, niko nije povređen. Posle 19 sati svi su bili ponovo na sigurnom.

Pročitajte još

Radnici koji je juče trebalo da montiraju antenu na 220 metara visokom TV-tornju "Hoer Majsner", na planini Mitelgebirge, u pokrajini Hesen, nisu bili te sreće. Na putu do vrha, gondola je pala sa visine od 50 metara i sva trojica (27, 46 i 50 godina) su poginula. Fotografije raspale gondole svedoče o žestini udarca. Nekoliliko očevidaca, članova osoblja kompanije, pozvalo je hitnu pomoć, ali je ona stigla prekasno i umrli su na licu mesta. U toku je istraga o slučaju.

Mitelgebrige je popularno izletište planinara i ljubitelja prirode, 30 kilometara od Kasela, ali je juče bilo zatvoreno zbog radova na tornju.

Prvi rezultati istrage ukazuju na tehnički defekt na čekrku, saopštila je policija.