Vesti

0

Vuk Drašković: Ne može se u Brisel preko Moskve

Autor: SA

Izvor: Beta

Vuk Drašković: Ne može se u Brisel preko Moskve

Izvor: Foto: Beta/Nenad Petrović

 

 

On je u autorskom tekstu za list Danas podsetio da je od pada Slobodana Miloševića, programski cilj svih vlada Srbije bio članstvo Srbije u Evropskoj uniji i pita "dokle smo stigli".

"Sve govoreći da putujemo ka Briselu, putovali smo u suprotnom smeru. EU je daleko, a Evroazijskoj uniji pristupićemo već u oktobru. To je uspeh, kažu, jer na tržištu Evroazijske unije živi 180 miliona ljudi", piše Drašković i opet pita da li je tako.

On zatim navodi brojke koje kažu da Srbija izvozi više u BiH nego u Rusiju, Belorusiju, Kazahstan, Kirgistan, i Jermeniju zajedno, koje čine Evroazijsku uniju, a njima dodaje i Kinu.

"Zemlje EU su donirale, poklonile Srbiji više od tri milijarde evra, a Sjedinjene američke države jednu milijardu. Narod u Srbiji to ne zna. Veruje medijima - sa zapada stižu samo pretnje i ucene, a Rusija i Kina su darodavci i dobrotvori, iako poklona iz tih država nema", navodi Drašković i dodaje, između ostalog, da Srbija time rizikuje da ostane bez milijardi evra donacija, subvencija i bespovratne pomoći iz pretpristupnih fondova EU.

Rizikuje, po njegovom mišljenju, i civilizacijski raskol sa svojim građanima koji žive na Zapadu, a kojih je samo u zemljama EU blizu dva miliona.  

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR