Biznis Vesti
Irci preuzimaju FRI ŠOPOVE na crnogorskim aerodromima

Irci preuzimaju FRI ŠOPOVE na crnogorskim aerodromima

Kompanija "Er Rianta Internešenel" iz Dablina preuzeće od oktobra fri šopove na dva crnogorska aerodroma, u Podgorici i Tivtu, iako ugovor o zakupu sa Aerodromima Crne Gore još nije potpisan.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Aerodrom Podgorica Foto: Bjoertvedt / Wikipedia
Aerodrom Podgorica

Kompanija je obavestila dobavljače slobodnih carinskih prodavnica Aerodroma Crne Gore da će ih od oktobra preuzeti, odnosno ući u njihov posed, saopštio je u Privrednom sudu Vladan Bojić, advokat firme Regal Impex, koja je sadašnji zakupac free shopova, prenose podgoričke Vijesti.

Foto: M.Mitrović / RAS Srbija

U sudu je nastavljena parnica po tužbi Regal Impexa protiv Aerodroma CG, a glavna rasprava odložena je za 7. oktobar.

Regal Impex tužio je ACG krajem 2018. Privrednom sudu i tužbom traži obeštećenje od 3,5 miliona evra, jer ACG dovodi u pitanje stari ugovor o zakupu, prećutno produžen na dodatni rok od još pet godina, uz navodno prethodnu pribavljenu saglasnost Ministarstva finansija i Ministarstva saobraćaja, iz marta 2011. godine.

Bojić je sudu dostavio dokaze Regala o uplati zakupnine Aerodromima CG za jun i jul ove godine u ukupnom iznosu od 360 hiljada evra.

Pročitajte još

Advokat ACG Velibor Marković kaže, međutim, da je taj dokaz "bez značaja" u sporu budući da je prethodnim ugovorom bilo predviđeno da stari zakupac plaća zakupninu do izbora novog ponuđača.

Ministarstvo finansija obavestilo je Privredni sud da ne poseduje akt od 9. marta 2011, na osnovu kojeg je, prema tvrdnjama tužioca u ovom sporu produžen zakup na dodatnih pet godina.

Ministarstvo je obavestilo sud da je istekao rok za čuvanje tog akta i da on više ne postoji.