VUČIĆ ODGOVORIO NA POLITIČKE SPEKULACIJE: Dačić premijer? Prvo skoči, pa reci hop!
Foto: Predsedništvo Srbije

Jasan

VUČIĆ ODGOVORIO NA POLITIČKE SPEKULACIJE: Dačić premijer? Prvo skoči, pa reci hop!

Politika -

Plašim se da su neki prerano skočili. Imam ja njih i u partiji koji misle da bi bili bolji premijeri od Ane Brnabić, naveo Vučić komentarišući predlog da bi šef SPS mogao na čelo vlade

U Srbiji se kaže - prvo skoči, pa reci hop, a ne obrnuto, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče u Leskovcu, odgovarajući na predlog lidera JS Dragana Markovića Palme da šef SPS Ivica Dačić treba da bude premijer posle izbora. Inače, Kurir je pre nekoliko dana problematizovao ovo pitanje i već tada su naprednjaci koalicionim partnerima poslali jasnu poruku.

foto: Zorana Jevtić

- Ko će biti premijer... Plašim se da su neki prerano skočili... Kod nas se kaže prvo skoči, pa reci hop, a ne obrnuto. Imam ja njih i u partiji koji misle da bi bili bolji premijeri od Ane Brnabić. Ja nisam mislio tako, a nije ni narod - rekao je Vučić u Leskovcu prilikom obilaska stadiona Dubočica i Opšte bolnice.

foto: Kurir

Poslednji će izneti predlog

Upitan da li će Dačić postaviti iste uslove i njemu i opoziciji ako dođe do pregovora o koaliciji, Vučić je rekao da svako ima pravo da postavlja uslove kako želi, ali da je pitanje da li će ti uslovi biti prihvaćeni ili ne.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

- To je legitimno, kao što je legitimno da svako istakne svoju kandidaturu i svoje želje. Ja ih još nisam istakao, polako, videćemo, daleko su izbori. Svaki politički činilac će izaći sa svojim kandidatima pred izbore. SNS mora da se trudi da sačuva apsolutnu većinu, jer će se u suprotnom svi ujediniti protiv njih za 24 sata - kaže Vučić i dodaje da će poslednji izneti predlog za premijersko mesto.

Predsednik Vučić je prokomentarisao i iznenadnu slogu lidera LDP Čedomira Jovanovića i Dveri Boška Obradovića u vezi s prelaznom vladom.

Mrzeli se, sad se vole

- Čedomiru Jovanoviću i Bošku Obradoviću je bilo potrebno 24 sata da dođu od velike mržnje do velike ljubavi i želje da uđu u vlast sa jedan, dva, tri odsto glasova - rekao je Vučić.

Velika investicija POČINJE GRADNJA ŠEST STADIONA

Vučić je najavio izgradnju šest modernih stadiona i to u Subotici, Zaječaru, Loznici, Kraljevu, Vranju i Leskovcu, a radovi će početi najkasnije u aprilu. - Ne bismo ulazili u ovo da nemamo novca. Imamo i više samo neću da prijavljujem - istakao je Vučić i ocenio da je izgradnja stadiona velika promena. On je obećao da će 2022. jednu od prvih utakmica reprezentacija igrati u Vranju i Leskovcu.

Briga za građane PENZIONERIMA PO 5.000 DINARA

Vučić je naveo da će svi penzioneri u Srbiji dobiti do kraja godine jednokratnu pomoć od 5.000 dinara, a da sledi i povećanje penzija od decembra ili januara. Predsednik je dodao da će za medicinske radnike već novembarske plate biti uvećane i da će medicinski tehničari imati najveće povećanje, verovatno 15 odsto.

Kurir.rs/S. S. Foto: Predsedništvo Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja