BiH

Golić: Ubrzati izradu plana parcelacije zemljišta

Golić: Ubrzati izradu plana parcelacije zemljišta
Foto: N.N. | Golić: Ubrzati izradu plana parcelacije zemljišta

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić razgovarala je danas u Banjaluci sa predstavnicima relevantnih institucija o ubrzanju izrade planskog akta parcelacije za auto-put i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Bijeljina-Rača, da bi se u što kraćem roku našao u parlamentu Srpske na usvajanju.

Golićeva je na sastanku sa predstavnicima preduzeća "Autoputevi Srpske", Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Instituta za građevinarstvo Banjaluka, koji je nosilac izrade plana parcelacije, podsjetila da ova dva strateška projekta predstavljaju linijsku infrastrukturu od velikog značaja za Srpsku.

Ona je, kao nosilac pripreme plana, zahtijevala maksimalan angažman i posvećenost svih učesnika u izradi tog plana, saopšteno je iz resornog ministarstva.

U skladu sa ovlaštenjima, Golićeva je zahtijevala da Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove u što kraćem roku dostavi preostalu potrebnu dokumentaciju Institutu za građevinarstvo koji je dužan da Nacrt plana parcelacije za auto-put i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Bijeljina-Rača završi u narednih 10 dana.

"Nakon toga, ovaj planski akt se stavlja na javni uvid, po čijem okončanju slijedi izrada konačne verzije Plana parcelacije, koju usvaja Narodna skupština Republike Srpske", navodi se u saopštenju.

Ona je pojasnila da dionica Vukosavlje-Brčko i Brčko-Bijeljina-Rača na budućem auto-putu Beograd-Sarajevo u ovom trenutku ima prioritet, jer je Srbija već započela konkretne aktivnosti na izgradnji dionice Sremska Rača-Kuzmin.

"Izmjenama i dopunama Prostornog plana Srpske do 2025. godine, izgradnji magistralnog gasovoda od Bijeljine do Novog Grada dat je status nacionalnog projekta od strateškog interesa i zato tražimo maksimalnu posvećenost u svim fazama realizacije ovih strateških ciljeva Srpske", istakla je Golićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije