Pacoli Palmeru: Imate priliku da zatvorite tamno poglavlje između Kosova i Srbije

Odlazeći kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli sastao se danas sa specijalnim izaslanikom SAD za zapadni Balkan Metju Palmerom.

Izvor: B92

Utorak, 03.09.2019.

12:54

Pacoli Palmeru: Imate priliku da zatvorite tamno poglavlje između Kosova i Srbije
Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

Kako prenosi portal Kosovo onlajn pisanje "Gazetablica", Pacoli je rekao da je s Palmerom razgovarao o dijalogu između Kosova i Srbije, kao i o normalizaciji odnosa između dve zemlje.

"Danas sam na marginama Bledskog foruma, imao sastanak sa američkim specijalnim izaslanikom za zapadni Balkan, Metju Palmerom. Čestitao sam gospodinu Palmeru na novoj poziciji”, napisao je Pacoli na svom nalogu na Fejsbuku. On je istakao da će Palmer i dalje, kao prijatelj Kosova, pružati podršku na svim nivoima.

“Mi dijalog vidimo kao važan proces za zatvaranje tamnog poglavlja između Kosova i Srbije", napisao je Pacoli.

On je dodao da je normalizacija odnosa moguća jedino međusobnim priznanjem, kao i da ceni podršku Vašingtona ka ostvarenju tog cilja. “Kosovo može računati na SAD kao i uvek, ali SAD moraju računati na nas kao na predanog i pouzdanog partnera", zaključio je Pacoli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: