Slobodni igrači u Evropi, ima li pravog napadača za Partizan?

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.09.19. | 09:34

Veliki broj atraktivnih imena u ponudi, Parni valjak traži iskusnog golgetera, koji bi predstavljao pravo pojačanje za ekipu Sava Miloševića

Pala je zavesa na još jedan prelazni rok, klubovi su poslednjeg dana kompletirali svoje timove za ovu sezonu, ali tržište još uvek nije u potpunosti zatvoreno. U ponudi su još uvek slobodni igrači, koji do 2. septembra nisu uspeli da pronađu adekvatan tim za sebe, pa će pojedini klubovi u "nadoknadi vremena" pokušati da iskoriste svoju šansu i dođu do pojačanja. Među njima je i Partizan, koji danas ima rok da dovede jednog slobodnog napadača, a kako je najavljeno iz Humske u pitanju bi trebalo da bude iskusni inostrani golgeter. Parni valjak je odlaskom Ognjena Ožegovića u Darmštat ostao na samo dvojici špiceva, a to su Umar Sadik i mladi Petar Gigić. Jasno je da će za Evropu biti neophodno da se angažuje još jedan igrač na ovoj poziciji u timu.

Ali prvo da se vratio na one slobodne igrače koji su najvredniji na tržištu. Prvi je francuski majstor Hatem ben Afra, koji se i poslednjeg dna povezivao sa ozbiljnim klubovima kao što su Vest Hem i Fjorentina, ali do konačnog dogovora nije došlo. Slična je situacija i sa Vilfridom Bonijem, oko čijeg imena su se pominjali Vest Hem i Brajton. Napadač sa Obale Slonovače je juče stigao na pregovore sa Brajtonom, ali zvanični paraf još uvek nije usledio.

Izabrane vesti

Dugogodišnji krilni vezista Atletik Bilbaa Mark Susaeta takođe je slobodan u izboru sredine. Pominjali su se razni španski klubovi, među kojima je i Espanjol, postojala je opcija odlaska u MLS, a ozbiljno je u priču ušla i japanska Gamba Osaka. Ali 31-godišnji vezista još uvek ništa nije potpisao.

Ben Arfa

Fredi Guarin je u grupi takozvanih "ozbiljnih igrača" koji sebi nisu pronašli klub ovog leta. On se na kraju sezone rastao sa Šangaj Šenhuom, ali nije postigao dogovor ni sa jednim drugim klubom. Vrlo aktuelan je postao i Šinđi Okazaki, koji je baš juče, poslednjeg dana prelaznog roka raskinuo sa Malagom. Od japanskih slobodnih igrača visoku tržišnu vrednost ima i Kejsuke Honda, koji nema klub nakon rastanka sa Melburnom. Među onim najvrednijim slobodnim igračima nalazi se doskorašnji igrač Kristal Palasa Bakari Sako, ali i srpski fudbaler Lazar Marković. Bivši igrač Partizana i reprezentativac Srbije na kraju sezone se rastao sa Fulamom, a ovog leta se povezivao sa brojnim turskim klubovima, kasnije i sa Dinamom iz Zagreba, a poslednjeg dana prelaznog roka povezivan je sa Kasimpašom, Krasnodarom i Šahtjorom iz Donjecka.

Još uvek prilično interesantna imena na tržištu mogli bi da budu Anhel Romero, Hajnc Linder, Dani Simpson, Džo Ledli, Andrea Bertolači, Žonatas, Somaila, Mukanđo, Ivan Strinić, Martin Olson, Fabio Koentrao, Joan Gurkuf...

Nema sumnje da će u Humskoj znatno manje voditi računa o imenu napadača, već da će se voditi njegovim fizičkim stanjem i mogućnošću da odmah donese neophodan kvalitet ekipi Sava Miloševića.

TOP 10 NAJVREDNIJIH SLOBODNIH IGRAČA:

1. Hatem ben Arfa (ofanzivni vezista) - 6.000.000 evra
2. Markel Susaeta (krilni vezista) - 6.000.000 evra
3. Vilfrid Boni (napadač) - 5.500.000 evra
4. Fredi Guarin (centralni vezista) - 4.500.000 evra
5. Šinđi Okazaki (napadač) - 4.000.000 evra
6. Lazar Marković (krilni vezista) - 4.000.000 evra
7. Bakari Sako (krilni vezista) - 4.000.000 evra
8. Kejsuke Honda (krilni vezist) - 3.500.000 evra
9. Dani Simpson (desni bek) - 3.500.000 evra
10. Hanjnc Lajndner (golman) - 3.500.000 evra

Foto: Shutter Stock, Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara